Ongelofelijk, maar waar: Mislintat lijkt binnenkort weer aan de slag te gaan bij Europese topclub

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 14:03
mislintat
Sven Mislintat lijkt dan toch echt binnenkort weer aan de slag te gaan. De Duitser heeft volgens Florian Plettenberg van Sky Sports Deutschland al gesproken met Borussia Dortmund. Hij zou daar de functie van technisch directeur in gaan vullen. 
Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke vertrekt na dit seizoen bij Dortmund, daarom komt die functie vrij. Huidig technisch directeur Sebestian Kehl lijkt die functie te gaan bekleden waardoor er een plek vrij komt voor Mislintat. Er is dus ook al gesproken over een terugkeer van de Duitser, die al eerder werkzaam was voor 'Die Schwarzgelben.' Hij wil zeer graag terugkeren en zal daar ook alles aan doen. Als Kehl daadwerkelijk wordt doorgeschoven kan het snel gaan.

Onderzoek loopt nog

Echter is het wel een feit dat er nog een onderzoek naar Mislintat loopt. De voormalig technisch directeur van Ajax verzocht Borna Sosa om van zaakwaarnemer te veranderen om een transfer naar Ajax te kunnen realiseren. Arthur Beck was de zaakwaarnemer die werd voorgedragen, maar die had aandelen in het bedrijf van Mislintat. Het lijkt voor Borussia Dortmund nu echter geen sta in de weg te zijn.

Club kapot gemaakt

Het nieuws zal bij vele mensen de wenkbrauwen doen fronsen. Mislintat was bij Ajax in totaal slechts vier maanden werkzaam en gaf 110 miljoen euro uit aan twaalf spelers. Veel van de gehaalde aankopen presteren echter ondermaats en behoorlijk wat analisten en Ajax-fans zijn van mening dat Mislintat de club kapot heeft gemaakt en het geld heeft laten verdampen. De Duitser werd in september ontslagen nadat Ajax op het veld zeer tegenviel. Alex Kroes is inmiddels aangesteld om orde op zaken te stellen, naar alle waarschijnlijkheid zullen veel van Mislintat's aankopen aankomende zomer weer mogen vertrekken.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties