Huijsen moet verder kijken en ziet interesse vanuit Duitsland: 'Geen optie tot een langer verblijf'

Sportnieuws
donderdag, 21 maart 2024 om 13:00
copyright proshots 24322590
Dean Huijsen koos in februari om uit te komen voor Spanje en heeft nu ook bekend gemaakt aan het einde van het seizoen terug te keren bij Juventus. De verdediger speelt momenteel op huurbasis voor AS Roma, maar die club kan geen optie lichten om hem langer te behouden.
In een interview met la Gazzetta dello Sport is Huijsen openhartig over de benadering van Roma. 'Toen ze kwamen, hoefde ik niet lang na te denken. Ten eerste omdat het een geweldige club is en ten tweede omdat je geen nee zegt als José Mourinho persoonlijk belt.' Mourinho werd niet lang na de komst van Huijsen ontslagen. 

Zorgen om nieuwe trainer

De verdediger maakte zich even zorgen, maar hield vertrouwen. 'Elke minuut die ik speel is het resultaat van hard werken en opoffering. Ik heb me snel aangepast aan de trainerswissel, vooral omdat we het hebben over twee uitzonderlijke mensen en coaches.' Huijsen merkt ook dat hij de nodige ondersteuning krijgt van zijn collega's. 'Ik heb ook geweldige teamgenoten in de buurt die me helpen. Ik heb heel veel plezier en leer nog altijd.'

Alleen maar dankbaar 

Roma heeft geen optie tot koop in het huurcontract opgenomen, maar daar ligt de verdediger niet wakker van. 'Er is geen optie tot een langer verblijf, maar ik heb geleerd dat alles kan gebeuren in het voetbal. Ik zal in ieder geval terugkeren naar Juventus en mezelf beschikbaar stellen voor hen. Het is de eerste grote club die in mij geloofde en ik kan ze alleen maar dankbaar zijn.'

Interesse vanuit Duitsland 

Tuttosport meldde eerder dat Borussia Dortmund geïnteresseerd zou zijn in Huijsen. Ook Roma heeft interesse getoond in een eventueel langer verblijf voor de 18-jarige, maar naar alle verwachting kan Roma niet voldoen aan de eisen van Juventus. Laatstgenoemde vraagt namelijk 35 miljoen euro. Of Dortmund dat bedrag gaat betalen is nog maar de vraag.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties