Voetbalprimeur geeft slechts één Mislintat-aankoop een groen vinkje: 'Zorgde voor veel onbegrip'

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 14:48
copyright proshots 22376906
Sven Mislintat werd afgelopen zomer met veel bombarie binnengehaald bij Ajax, trok ruim honderd miljoen euro uit voor twaalf spelers en vertrok alweer na enkele maanden toen de resultaten en aankopen tegen vielen. Voetbalprimeur heeft de balans opgemaakt van alle aankopen van de Duitser en komt tot de conclusie dat slechts één speler voldoet.
De voetbalwebsite heeft ook Julian Rijkhoff en Jordan Henderson, die deze winter door Kelvin de Lang binnengehaald werden, langs de meetlat gelegd. Van de veertien spelers krijgen slechts twee spelers een groen vinkje, wat betekent dat dit een succes is. Vijf spelers krijgen een oranje vinkje, wat betekent dat zij nog de tijd moeten krijgen of in ieder geval potentie laten zien. Zeven spelers worden als miskoop gezien.
De enige Mislintat-aankoop die een succes is, is volgens VP Diant Ramaj. 'Dat Sven Mislintat hem aantrok, en niet Nick Olij, zorgde voor veel onbegrip. Niet in de laatste plaats bij Maurice Steijn. Inmiddels is de 22-jarige Duitser niet meer weg te denken onder de lat', zo luidt het commentaar. Ook Rijkhoff krijgt alvast een groen vinkje, daar hij bij Jong Ajax al veel scoort en voor op schema zou lopen.
Chuba Akpom, Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en Jordan Henderson krijgen een oranje vinkje. Vooral de laatste is opvallend, gezien de lovende reacties op zijn komst. Henderson doet zijn best om Ajax bij de hand te nemen, maar slaagt hier nog niet in, zo luidt het oordeel.
Josip Sutalo, Borna Sosa, Anton Gaaei, Georges Mikautadze, Gaston Avila, Jakov Medic en Carlos Forbs worden als miskoop bestempeld. Van Sutalo had men de hoogste verwachtingen, maar de conclusie van VP is ontluisterend. 'De Kroatisch international is een enorme bron van onrust in de defensie en grossiert in zwakke momenten.'

De conclusie

Ajax beleefde dus een dramatische transferzomer, waarin Mislintat alles te verwijten is, zo luidt de conclusie. 'Sven Mislintat haalde veel onbewezen spelers naar Amsterdam, en vaak ook nog voor hoge transfersommen. De balans in de selectie is daarmee compleet zoek geraakt. Ajax staat voor enorme reparatiewerkzaamheden, wil het spoedig weer aanhaken in de titelstrijd met PSV en Feyenoord.'
De aankopen langs de meetlat, volgens Voetbalprimeur
De aankopen langs de meetlat, volgens Voetbalprimeur

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties