Forse kritiek op Jorrel Hato: 'Een ziekenhuisballetje hier, een tikkie terug daar'

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 12:25
hato
Bij het programma Rondo op Ziggo Sport heeft Jan Mulder zich kritisch uitgelaten over Jorrel Hato. De jongeling kon tot op heden op louter positiviteit rekenen, maar dat lijkt nu voorbij. Mulder vindt dat de lat hoger moet worden gelegd en dat er best wat kritischer naar Hato mag worden gekeken. Ruud Gullit is het niet helemaal eens met de uitlatingen.
'Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ga het wel zeggen', begint Mulder. 'Er wordt er eentje volledig vertrouwt als een groot talent, Hato.' Dat stempel vindt Mulder onterecht. 'Het houdt niet over.' Presentator Wytse van der Goot benadrukt dat de verdediger net een week achttien is. Mulder vindt zijn leeftijd niet interessant. 'Het is een beetje een oude, verzadigde man die daar balletjes breed legt. Een ziekenhuisballetje hier, een tikkie terug daar. Er moet meer van geëist worden', eindigt Mulder kritisch.
Gullit haakt in en komt met de uitspraak: 'In het land der blinden, is eenoog koning'. De oud-voetballer is het niet volledig eens met Mulder en steunt Hato. 'Hij kan wel goed voetballen.' Mulder weet het niet. 'Ja het zou kunnen, maar hij heeft het nog niet gedaan. Beetje strenger in de kritiek', zo maant hij Gullit tot het afzetten van de roze bril.

Contractverlenging 

Hato verlengde onlangs zijn contract tot de zomer van 2028 en sloeg daarmee voorlopig een stap naar het buitenland af. 'Ik weet dat bij Ajax blijven goed voor mij is. Het is pas mijn eerste echte jaar als basisspeler in de Eredivisie. Ik denk dat ik nog genoeg te leren heb hier. Het was voor mij geen moeilijke keuze om bij Ajax te blijven. Als je veel wedstrijden achter elkaar verliest ga je wel eens anders denken, maar uiteindelijk is het beter voor mijn ontwikkeling om bij Ajax te blijven.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties