Oud-Ajacied reageert op mogelijke vertrekwens: 'Ik laat me nooit gek maken door geruchten'

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 10:22
copyright proshots 24549374
Matthijs de Ligt was een geruime tijd de geplaagde man bij Bayern München. De verdediger kreeg amper speeltijd van trainer Thomas Tuchel, maar lijkt nu helemaal terug te zijn. Door zijn mindere periode bij de Duitsers werd De Ligt alweer aan veel clubs gelinkt en zelfs een terugkeer naar Ajax werd als één van de opties genoemd. De speler zelf wil er niks van weten.
De Ligt is maar wat blij met zijn speelminuten bij Bayern en hoopt zijn vorm door te trekken naar het Nederlands elftal. 'Het is lekker om weer minuten te maken. Ik voel het vertrouwen van de bondscoach en zit heel lekker in mijn vel. Door mijn spel bij Bayern München reisde ik ook met een goed gevoel af naar Zeist. Dat heeft natuurlijk altijd invloed op elkaar', laat De Ligt optekenen door Voetbal International.

Het gevoel was anders

De verdediger heeft de draad weer helemaal opgepakt in Duitsland. 'In de laatste twaalf duels heb ik er tien in de basis gestaan. En ik voel me steeds fitter en beter worden, dat is een heel goed gevoel.' Het gevoel was aan het begin van het seizoen wel anders. 'Ik begon het seizoen met een blessure en dat is natuurlijk altijd heel vervelend. Ik had tijd nodig om terug te komen en vervolgens liep ik ook nog een knieblessure op. Daardoor heb ik veel wedstrijden gemist en dan heb je bij een club als Bayern München met allemaal internationals met veel concurrentie te maken.'

Geruchtenmachine op volle toeren

Vlak voor de winterse transferperiode, toen De Ligt weer bij de wedstrijdselectie van Bayern zat, bleef hij negentig minuten op de bank zitten en moest hij het doen met een invalbeurt. Dat bracht een hele hoop speculatie over een mogelijke transfer op gang. 'Dat heeft denk ik vooral met het verwachtingspatroon van buitenaf te maken', denkt de oud-Ajacied. 'Als ik dan niet speel, dan wordt er direct een link gelegd met dat ik niet tevreden zou zijn en weg zou willen. Natuurlijk zijn er ook wedstrijden geweest dat ik wel had willen spelen, maar ik heb echt geen reden om te klagen. Ik laat me ook nooit gek maken door geruchten, blijf dicht bij mezelf en weet wat de realiteit is.'

Eventuele comeback?

Dick Advocaat zag een paar weken geleden de ideale stap voor de destijds niet veel spelende De Ligt: een terugkeer naar Ajax. 'Hij was een grote speler, maar daar is nu niet zo veel meer van over. Nu is de kans om hem terug te halen. Dan heb je met Jorrel Hato een uitstekend centraal duo.' Die teksten lijkt de in Leiderdorp geboren verdediger nu in de prullenbak te gooien.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties