'Nieuwe Ronaldo' zwaar ongelukkig bij Barcelona: 'Xavi praat niet eens meer tegen hem'

Sportnieuws
maandag, 06 mei 2024 om 15:11
vitor roque
Vitor Roque is vooralsnog zwaar ontevreden over de gang van zaken bij FC Barcelona. Het Braziliaanse toptalent kwam in januari voor 40 miljoen euro over van Athletico Paranaense, maar wist in het Spotify Camp Nou nog niet te voldoen aan de hoge verwachtingen. De laatste drie wedstrijden bleef hij zelfs op de bank zitten. Roque wil dan ook meer speeltijd en zijn zaakwaarnemer Andre Cury hint in gesprek met Catalaans radiostation RAC1 zelfs al op een vertrek.
De 19-jarige goalgetter scoorde in Brazilië aan de lopende band en werd al 'de nieuwe Ronaldo' genoemd, naar zijn legendarische landgenoot bij Real Madrid, maar zou eigenlijk pas in de zomer van 2024 aansluiten bij FC Barcelona. Door blessures werd besloten hem al in de winter aan de selectie toe te voegen, maar dat zou weleens een fatale misser kunnen zijn geweest. Hoofdtrainer Xavi gaf het talent, die door bonussen maximaal 61 miljoen euro kan kosten, namelijk nog maar 310 minuten.
Zijn zaakwaarnemer is verbolgen over de behandeling van Xavi. 'Het is niet logisch om een Braziliaans international te halen, hem vanaf de eerste dag mee te laten doen en hem daarna nooit meer te laten spelen. Hij scoorde twee doelpunten en daarna verdween hij. Xavi praat niet eens tegen die jongen!'.

Barcelona heeft geduld nodig

Cury pleit dan ook voor geduld van de kant van Barcelona en wijst daarbij naar een andere Braziliaan die tijd nodig had. 'Het zou fijn zijn als Xavi hem af en toe ook een hele wedstrijd laat spelen en vertrouwen in een belangrijke speler voor de club zou tonen. Hij wil zich laten zien. Kijk naar Vinícius bij Real Madrid. Bij hem duurde het 2,5 jaar voordat hij zijn kwaliteiten liet zien. Geef Vitor speeltijd.
Recentelijk werd FC Barcelona nog uitgeschakeld in de Champions League, maar wisselde Xavi in de 82ste minuut bij een 1-3 achterstand middenvelder Frenkie de Jong voor middenvelder Fermin Lopez. 'In de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain kon iedereen zien dat Barcelona een doelpunt nodig had. Ze hadden er goed aan gedaan om een extra spits in te brengen', denkt Cury dan ook.
Daarna dreigt de zaakwaarnemer al met een vertrek van zijn cliënt. 'In veel wedstrijden heb je frisse benen nodig om goed druk te blijven zetten, maar als Xavi het niet zo ziet… We kunnen niet op deze manier doorgaan. De beste optie is om te blijven, maar als Xavi hem geen speeltijd geeft, moeten we gaan kijken naar andere clubs. Uitlenen zien we niet zitten, dus zou het een permanente overstap moeten worden.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties