Barcelona geeft wereldtalent contract met ontsnappingsclausule van 1 miljard euro

Sportnieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 13:18
cubarsi
FC Barcelona en Pau Cubarsi naderen een akkoord over een nieuw contract, zo meldt Fabrizio Romano op X. De net zeventienjarige verdediger ontwikkelt zich stormachtig bij de Blaugrana en heeft naast zijn basisplaats in Catalonië ook al twee interlands voor de nationale ploeg van Spanje gespeeld. Barcelona hoopt zich nog lange tijd te kunnen verzekeren van zijn diensten en laat daarom een bizar hoge afkoopclausule in zijn nieuwe contract zetten.
'Pau Cubarsí's nieuwe contract bij Barça zal een ontsnappingsclausule van 1 biljoen euro bevatten', zo opent Romano. 'Deco (technisch directeur, red), heeft twee weken geleden al de voorwaarden besproken met zijn Cubarsí's zaakwaarnemers. De laatste details worden nog uitgezocht maar Barcelona rekenen erop dat Cubarsí snel de nieuwe deal gaat tekenen als sleutelspeler voor het hedendaagse en toekomstige project.' Het huidige contract van de centrale verdediger loopt tot de zomer van 2026.
Cubarsi zat in de eerste seizoenshelft al regelmatig op de bank bij het eerste elftal en pakte vlak na de winterstop zijn kans. Een dag voor zijn zeventiende verjaardag kreeg de jongeling zijn speelminuten en tevens basisplaats van Xavi, die hij niet meer afstond. Hij speelde onder andere al drie keer negentig minuten in de Champions League en werd in maart de tweede jongste debutant van Spanje ooit. Alleen ploeggenoot Lamine Yamal was jonger bij zijn debuut voor La Furia Roja.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties