Barcelona zet in op sensationele terugkeer van Oranje-international

Sportnieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 12:50
nederlands elftal cillessen wijnaldum
Volgens de Spaanse journalist Jose Alvarez Haya van El Chiringuito is FC Barcelona druk bezig met de terugkeer van Xavi Simons. De speler staat momenteel onder contract bij Paris Saint-Germain en speelt zijn wedstrijden voor RB Leipzig, maar keert in principe terug in de Franse hoofdstad. Barcelona zou dus al aan hebben geklopt en interesse hebben getoond. 
Barcelona zit al een hele tijd in een zeer moeilijke financiële situatie, maar onderzoekt de mogelijkheid om Simons terug te laten keren naar de club waar hij in de jeugd heeft gespeeld. Alvarez Haya weet ook te vertellen dat Simons 'dolenthousiast' zou zijn over een mogelijke terugkeer bij de club waar hij ooit opgroeide. Barcelona zal wel diep in de buidel moeten tasten willen ze Simons, die nog over een driejarig contract bezit, los te weken. 

Wanneer een vaste bestemming?

Vorig seizoen maakte Simons furore in de Eredivisie bij PSV en kroonde hij zich op de slotdag tot topscorer van de Eredivisie. De Eindhovenaren hoopten hem te behouden, maar door een verkapte terugkoopclausule konden de Parijzenaren de jongeling op simpele en goedkope wijze weer terughalen. Niet lang na het terughalen werd Simons verhuurd aan RB Leipzig waar hij momenteel veel indruk maakt. Ondanks zijn goede spel weet Luis Enrique, trainer van PSG, niet of hij gebruik gaat maken van zijn diensten. 

Langer voetballen in Duitsland?

Marc Rose van RB Leipzig was afgelopen week nog enthousiast over de Oranje-international en hoopt hem te kunnen behouden. 'Maar we hebben het niet volledig in eigen hand. Belangrijk is dat we ons voor de Champions League kwalificeren. We hopen dat we die jongen nog een of twee jaar hier kunnen houden. Dat zou Xavi goed doen. Het is belangrijk dat we onszelf niet als doorgeefluik zien, maar ook zelf ambitieus blijven. Het moet lonend zijn om naar Leipzig over te stappen en om hier langer te blijven.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties