Barcelona zet Frenkie de Jong in de etalage: 'Nederlander staat mogelijk open voor vertrek'

Sportnieuws
vrijdag, 26 april 2024 om 9:44
frenkie
De cyclus lijkt allemaal weer helemaal opnieuw te beginnen. FC Barcelona heeft wederom de wens dat Frenkie de Jong zijn koffers pakt en elders zijn loopbaan voorzet, meldt de Madrileense krant AS. In de zomer van 2022 wilde de Catalaanse club al af van de Nederlander en hadden zelfs al een akkoord liggen met Manchester United. De middenvelder weigerde toen te vertrekken, Barcelona heeft nu de hoop dat De Jong wel zijn koffers wilt pakken.
Er zijn meerdere redenen aan te wijzen waarom Barcelona zo graag van de Nederlander af zou willen. De eerste reden zou zijn, dat de Oranje-international die naar alle waarschijnlijkheid op tijd fit is voor het EK, na het uitvallen in El Clásico een behoorlijke transferwaarde vertegenwoordigd. Het is algemeen bekend dat de club van voorzitter Joan Laporta eerst spelers zal moeten verkopen, voordat ze zelf kunnen inkopen. Ook Ronald Araújo wordt in verband gebracht met een vertrek uit Barcelona. 

Nooit geworden wat er werd gehoopt

De tweede reden voor een mogelijk vertrek zou zijn dat de club vindt dat De Jong nooit is opgestaan toen Sergio Busquets vertrok. Er werd verwacht dat De Jong 'de geestelijk leider' zou worden van het team, maar dat is niet gebeurd. De club is niet tevreden over de sportieve prestaties, wat mede komt door de vele blessures die De Jong oploopt en daardoor nooit een lange tijd achter elkaar speelt. De club verwacht dat de speler er dit keer meer voor open zou staan als twee jaar geleden. 

Felle reactie

Eind februari kwamen er ook geruchten naar buiten dat de dribbelaar zou willen vertrekken uit Spanje, daar reageerde De Jong destijds fel op. 'Er is veel fake news geweest door jullie. Ik snap niet dat jullie je niet schamen. Ik ben een beetje boos over wat de pers de laatste tijd schrijft. Er komen dingen naar buiten die niet waar zijn. Ik begrijp niet waarom de media dingen schrijven die leugens zijn. Er worden heel veel dingen geschreven, die niet waar zijn. Het is echt een beetje gênant.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties