Lukaku pakt doelpuntenrecord tegen Azerbeidzjan, Servië plaatst zich voor het EK

Lukaku pakt doelpuntenrecord tegen Azerbeidzjan, Servië plaatst zich voor het EK

Ook zondagavond werden er weer volop EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld. Onder andere België, Spanje en Portugal moesten aan de bak. Het beloofde een doelpuntrijke avond te worden, waarbij de meeste wedstrijden alleen nog gingen om de definitieve uitslag in de poule.

België heeft de EK-kwalificatiereeks afgesloten met een 5-0 overwinning op Azerbeidzjan en werd daarmee winnaar van groep F. Spits Romelu Lukaku stal de show in het Koning Boudewijn Stadion met vier doelpunten. Door deze treffers heeft de Belg het record voor de meeste goals in een EK-kwalificatiereeks verbroken, met maar liefst veertien doelpunten.

Ook Spanje won zijn laatste wedstrijd van de kwalificatiecyclus; Georgië werd met 3-1 aan de kant gezet. Daarmee pakten de Spanjaarden ook de winst in groep A. Het uitvallen van talent Gavi wierp een grote schaduw over de wedstrijd. Het lijkt erop dat de jonge Spanjaard het EK volgend jaar moet missen.

Portugal blijft foutloos 

Portugal had tot dusver alle negen wedstrijden gewonnen in de kwalificatie. Zondagavond was ook IJsland niet tegen de Portugezen opgewassen (2-0), wat ervoor zorgde dat Portugal de perfecte kwalificatiereeks neerzette. In dezelfde poule versloeg het reeds geplaatste Slowakije Bosnië en Herzegovina met 1-2. Luxemburg eindigt als derde in de poule en was zondag met 0-1 te sterk voor Liechtenstein.

In de poule van Spanje nam Schotland het op tegen Noorwegen. Noorwegen speelde zonder Erling Haaland maar wist toch drie keer te scoren. Helaas voor de Noren lukte dat Schotland ook, waardoor beide landen één punt bij hun totaal mogen optellen.

Ook Servië is zeker van deelname aan het EK. Ze speelden zelf met 2-2 gelijk tegen Bulgarije, en concurrent Montenegro won niet van Hongarije. Dit betekent dat Hongarije en Servië zich hebben geplaatst vanuit Poule G. Montenegro eindigt als derde in de poule.

Tot slot nam Zweden het op tegen Estland. Zweden won vrij eenvoudig met 2-0, waardoor ze definitief derde zijn geworden in Poule F. België en Oostenrijk pakken de directe EK-tickets in deze poule, en Zweden mag zich klaarmaken voor de play-offs die in maart volgend jaar worden gespeeld.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties