Laporta blijft hopen op langer verblijf Xavi: 'We knipogen naar elkaar alsof we willen zeggen dat...'

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 13:15
xavi
Voorzitter van FC Barcelona Joan Laporta heeft zijn zinnen gezet op een langer verblijf van Xavi. De coach kondigde eerder aan dat hij aan het begin van het seizoen zou vertrekken bij de Spaanse topclub. Laporta zou hem echter op andere gedachten willen brengen en hoopt dat Xavi aanblijft als trainer van Barcelona. Dat vertelt de voorzitter aan Mundo Deportivo
'Ik zou willen dat Xavi blijft' begint Laporta. 'Maar ik zal één ding zeggen, we hebben er niet over gesproken. Ik heb hem al verteld dat alle coaches naar Barca willen komen, ik krijg in ieder geval van alle kanten voorstellen, en ik heb Xavi verteld dat we respecteren dat hij tot het einde van het seizoen blijft. Het was zijn beslissing.'
Xavi kondigde aan te vertrekken na het 3-5 verlies tegen Villarreal, nadat het eerder die week ook uitgeschakeld werd in de kwartfinale van de Spaanse beker. Opvallend genoeg presteert het team sinds hij zijn vertrek aankondigde juist een stuk beter. Barcelona rukte op naar de tweede plaats in de competitie, verkleinde de achterstand op Real Madrid en plaatste zich ten koste van Napoli voor de kwartfinale van de Champions League.

Prestaties worden beter

Ook Laporta ziet dat de prestaties weer beter worden. 'Het gaat goed met ons, we worden steeds beter. Sinds Xavi zijn vertrek aankondigde, hebben we weer veel gewonnen en knipogen we naar elkaar alsof we willen zeggen dat er hier iets kan gebeuren. Het gaat steeds beter en onze doelen worden behaald.' Barcelona staat in de kwartfinale van de Champions League tegenover Paris Saint-Germain. Ook werd Atlético Madrid afgelopen weekend met 0-3 verslagen.

Nog niet van gedachte veranderd 

'Xavi weet dat ik wil dat hij doorgaat', gaat Laporta verder. 'Hij blijft zeggen dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt, maar we zullen zien. Laten we elkaar geen druk opleggen, want op dit moment gaat het goed. Wie naar Barça wil komen, zal tot het eind van het seizoen moeten wachten, want we nemen pas een besluit als Xavi vertrekt', smoort Laporta geruchten in de kiem.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties