Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman kiest voor vertrouwde namen in eerste voorbereidingsduel op het EK

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 11:50
ronald koeman
Vrijdagavond neemt Oranje het in een vriendschappelijke interland op tegen Schotland in de Johan Cruijff ArenA. Ronald Koeman zal van iedere mogelijkheid gebruik maken om het beste team naar voren te schuiven. De bondscoach selecteerde daarom ook 26 spelers om iedereen een kans te gunnen. Van die 26 zijn er nog maar 23 over. Zo meldde Brian Brobbey zich maandag al af en donderdag verlieten Quilindschy Hartman en Stefan de Vrij het trainingskamp. 
De keeper is duidelijk, Mark Flekken zal vanavond onder de lat staan. Er vanuit gaande dat Nederland in een 5-3-2 formatie speelt lijkt het mede door het uitvallen van Hartman logisch dat Daley Blind de linkerkant zal bestrijken. Naar alle waarschijnlijkheid zal Denzel Dumfries de rechterkant gaan bespelen. Wel kan Dumfries rekenen op stevige concurrentie van Jeremie Frimpong. De rechter vleugelverdediger maakt furore bij Bayer Leverkusen en volgens veel mensen kan Koeman het niet maken om de weinig spelende Dumfries boven Frimpong te kiezen. Het centrum zal bestaan uit van links naar rechts: Nathan Aké, Virgil van Dijk en Lutsharel Geertruida. 

Veel keuze, weinig plek

Op het middenveld is er maar plek voor drie spelers. Voor die drie plekken zijn er maar liefst negen kandidaten. Normaal gesproken is Frenkie de Jong de eerste naam op papier, maar met zijn afwezigheid valt er een gat. Als je gaat kijken naar het type speler zou Joey Veerman de ideale vervanger zijn en kan hij de opbouw gaan verzorgen. Naast Veerman zal Tijjani Reijnders staan. De middenvelder speelt veel wedstrijden bij AC Milan en is de laatste tijd ook een vaste kracht in het Nederlands elftal. De derde plek wordt door Georginio Wijnaldum ingevuld. Hij zal zich moeten gaan tonen aan de bondscoach om een plek in de 23-koppige EK selectie te bemachtigen.

Voorspelling 

Dan zijn er nog twee aanvallende posities over. Memphis Depay keert na een lange afwezigheid terug in Oranje en zal naar alle verwachting ook direct weer in de basis starten. Naast Depay is er de keuze uit: Wout Weghorst, Donyell Malen en Cody Gakpo. Laatstgenoemde komt in de ogen van veel mensen het meest in aanmerking om te starten. Dan hebben we elf namen op papier en wagen we ook nog een voorspelling. Iedereen wil zich tonen en zal er vol voor gaan, het wordt 4-1 voor Nederland.
Vermoedelijke opstelling: Flekken; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké, Blind; Veerman, Reijnders, Wijnaldum; Memphis en Gakpo.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties