Wijnaldum kon de overstap naar Nederland maken, maar koos ervoor om het niet te doen: 'Wilde ik niet'

Sportnieuws
dinsdag, 19 maart 2024 om 13:10
nederlands elftal cillessen wijnaldum
Georginio Wijnaldum leek in 2021 op de weg te zijn naar Barcelona waar Ronald Koeman toen trainer was, maar die transfer viel in het water. Hij tekende bij Paris Saint-Germain en sindsdien nam zijn carrière een vervelende wending. Na een mislukt seizoen stapte hij op huurbasis over naar AS Roma waar hij zijn been brak. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Saudi-Arabië. Nu zit hij weer bij Oranje en reflecteert Wijnaldum op de afgelopen zomer.
Wijnaldum kon terugkeren naar een oude liefde, maar zag daar een streep door gaan. 'Ik had heel graag naar Feyenoord gewild, maar Paris vroeg tien miljoen euro en dan ook nog mijn salaris erbovenop. Dat was onmogelijk om te realiseren. Het was wel mogelijk geweest als ik heel veel ging inleveren, maar dat wilde ik niet', zegt een goudeerlijke Wijnaldum. Bij zijn oude club had hij ongetwijfeld meer in de picture gestaan en Champions League kunnen voetballen.

Lucratieve overstap

Hij koos echter voor een lucratieve overstap naar het Midden-Oosten. 'Toen kwam Steven Gerrard, die belde mij. Hij vroeg of ik naar Al-Ettifaq wilde komen. Toen is de club eruit gekomen met Paris Saint-Germain en zij hebben de transfersom betaald. We zijn er ook uitgekomen over het salaris en dat was eigenlijk de beste optie die ik had. Ik had misschien andere opties, maar dat waren gewoon dingen die ik niet wilde.' 

Teamgenoot Henderson

Wijnaldum speelde samen met Jordan Henderson, maar die koos er in de winter alweer voor om terug te keren naar Europa. 'Van elke fout in je leven leer je. Ik heb ook veel geleerd van de afgelopen zes maanden. De keuze om daar te vertrekken heb ik gemaakt toen Ajax voorbijkwam. Dit was de perfecte kans om naar zo'n grote club te gaan', liet Henderson onlangs tegenover ESPN weten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties