Inter wil Dumfries mogelijk vervangen voor AZ-back: 'Hoort niet bij de beste 17 spelers'

Sportnieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 22:12
dumfries
Internazionale is bereid om Denzel Dumfries bij een bod van 25 tot 30 miljoen euro te laten gaan, zo meldt het Italiaanse Tuttosport. De rechtsachter zit de laatste tijd steeds vaker op de bank en ligt bovendien nog vast tot 2025, waardoor een verkoop bespreekbaar is. Yukinari Sugawara van AZ is mogelijk zijn opvolger.
Hoofdtrainer Filippo Inzaghi vroeg onlangs om niemand van de eerste 16-17 spelers in de ploeg te verkopen en Inter zou er hetzelfde instaan. De club zou met overtollige spelers en jonge huurlingen proberen geld bij elkaar te schrapen. Toch is een vertrek van Dumfries aanspreekbaar volgens Tuttosport: 'Als het juiste bod komt, wordt Dumfries opgeofferd'. Dit komt mede door gesteggel over het verlengen van zijn contract en impliceert bovendien dat de 52-voudig Oranje-international niet bij de kern van 16-17 spelers hoort.
Inter zou het geld dat door de verkoop van Dumfries vrijkomt graag in een doelman, spits en verdediger steken. Als vervanger voor Dumfries ziet Tuttosport twee opties: De eerste is Emil Holm, een 23-jarige Zweed met een vergelijkbaar profiel als de 28-jarige Nederlander, die door Spezia verhuurd wordt aan Atalanta. Dat heeft een koopoptie van 8,3 miljoen euro, en de krant schat dat de totale kosten die Inter voor Holm zou moeten maken rond de 15 miljoen liggen.
Een andere optie is Sugawara van AZ, die weliswaar een stuk korter is qua lengte dan Dumfries en Holm, maar een gigantische inhoud en snelheid heeft volgens de Italiaanse website. Hij speelde al 40 wedstrijden dit seizoen en was daarin goed voor vier doelpunten en acht assists. Sugawara zou ongeveer hetzelfde moeten kosten als Holm.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties