Kus komt Rubiales duur te staan; flinke celstraf geëist tegen oud-bondsvoorzitter

Sportnieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 20:06
copyright proshots 22079262
Luis Rubiales, de voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond, heeft een gevangenisstraf tegen zich horen eisen van 2,5 jaar. De aanklager van het Openbaar Ministerie wil naast de celstraf ook dat Rubiales 100.000 euro aan schadevergoeding betaalt aan Jennifer Hermoso. Dat weet het persbureau AFP woensdag te melden.
Rubiales werkte zich diep in de problemen door tijdens de WK-medailleceremonie de Spaanse speelster Hermoso vol op de mond te zoenen. De toenmalig bondsvoorzitter was van mening dat de kus wederzijds was, maar de rechtbank verklaarde in januari van dit jaar dat de kus niet met toestemming van Hermoso is gegeven.
De rechter beschuldigde Rubiales en drie voetbalofficials ook van dwang tegen Hermoso. Naast Rubiales zijn dat technisch directeur Albert Luque, de toenmalige coach van het nationale vrouwenteam Jorge Vilda en Rubén Rivera, die verantwoordelijk was voor de marketing bij de Spaanse voetbalbond. Zij zouden druk op Hermoso hebben uitgevoerd om in een video te zeggen dat de kus met haar toestemming was gedaan. Dat heeft ze echter altijd ontkend.

Rubiales niet alleen in de problemen door ongewenste kus

De 46-jarige oud-bestuurder is ook verdachte in een corruptiezaak. In het strafrechtelijke onderzoek naar corruptie rond de toewijzing van de Spaanse Super Cup aan Saudi-Arabië werden deze maand al meerdere mensen gearresteerd. Ook het huis van Rubiales in Granada en het hoofdkantoor van de Spaanse bond in Madrid werden doorzocht.
Rubiales werd in de nasleep van het zoenschandaal door wereldvoetbalbond FIFA en door het Spaanse Hof van Arbitrage voor de Sport geschorst en moest aftreden als voorzitter van de Spaanse bond.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties