De Ligt ontdaan na schandalige beslissing: 'Grensrechter bood zijn excuses aan, maar daar koop ik niks voor'

Sportnieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 9:00
copyright proshots 25177551
Opnieuw geen Champions League-finale voor Matthijs de Ligt. Met Ajax ging het in de slotseconden fout tegen Tottenham Hotspur en woensdagavond sloeg Real Madrid in de slotfase genadeloos hard toe. Tot overmaat van ramp werd een glaszuivere goal van de Nederlander diep in de blessuretijd geannuleerd.
Lange tijd leek Bayern zich op te kunnen gaan maken voor een Duitse finale op Wembley. Borussia Dortmund plaatste zich dinsdagavond ten koste van Paris Saint-Germain voor de eindstrijd die op 1 juni wordt gespeeld. Maar in een uitverkocht Santiago Bernabeu gaf Bayern in de 88e minuut de 0-1 voorsprong weg. Een verlenging lag op de loer, maar in de 91e minuut maakte Joselu zijn tweede treffer en naar later bleek de winnende.
De Ligt scoorde in de 103e minuut de 2-2, maar zijn goal werd afgekeurd. De grensrechter had de vlag al in de lucht gestoken, maar zat totaal bij het verkeerde eind. Scheidsrechter Szymon Marciniak volgde het advies van zijn assistent, maar had moeten wachten met affluiten. De Ligt en zijn ploeggenoten konden wel door de grond zakken.

De Ligt woedend op grensrechter

De Nederlander was na afloop logischerwijze woedend. 'Het is een schande, dat hij fluit. De tweede goal van Joselu is ook bijna buitenspel, maar die mag door en scoort. Daarna worden de beelden bekeken en wordt de goal gegeven, maar waarom dan ook niet bij ons? Ik denk dat dit onmogelijk en ongelofelijk is', zegt De Ligt tegenover de Spaanse media.
De grensrechter gaf al snel zijn fout toe tegenover De Ligt. 'Ik heb een fout gemaakt zei hij. Maar daar koop ik helemaal niks voor. Ik denk dat we de regels allemaal kennen: als het niet duidelijk buitenspel is, moet je doorspelen', sluit een zichtbaar ontdane De Ligt zijn interview af.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties