Schande van Madrid: loepzuivere goal De Ligt in 103e minuut afgekeurd, Bayern loopt finale CL mis

Sportnieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 23:07
copyright proshots 25177765
Real Madrid heeft zich dankzij een krankzinnige slotfase weten te plaatsen voor de finale van de Champions League. Op zaterdag 1 juni zal Borussia Dortmund op Wembley de tegenstander zijn. Voor Bayern München zijn de druiven heel erg zuur. Zeker omdat de doelpunten van Real zo laat vielen en een zuivere goal in de slotseconden ten onrechte werd afgekeurd.
De woede was groot bij Bayern nadat een treffer van Matthijs de Ligt in de 103e minuut werd geannuleerd. Een lange bal van achteruit werd teruggelegd en kwam uiteindelijk voor de voeten van de Nederlander terecht. Die haalde hard uit en zag de bal in de goal verdwijnen. De grensrechter had op dat moment zijn vlag echter al de lucht in gestoken en scheidsrechter Szymon Marciniak volgde het advies van zijn assistent.
Maar in de herhaling was duidelijk te zien dat de speler van Bayern die de bal ontving geen buitenspel stond. De grensrechter had zijn vlag nooit omhoog mogen steken. Met de invoering van de VAR is er ook de afspraak dat grensrechters een aanval voort laten gaan voordat zij de vlag gebruiken. Bij buitenspel kan de VAR dan altijd nog ingrijpen. Voor nu kon de situatie niet meer teruggedraaid worden. En zo ziet De Ligt zijn tweede halve finale in de Champions League opnieuw uitdraaien op een drama. Met Ajax ging het ook al mis in de slotseconden tegen Tottenham Hotspur. Destijds werd een 2-0 voorsprong op onverklaarbare wijze uit handen gegeven. Nu gaf Bayern een 0-1 voorsprong weg in de 88e en 91e minuten door doelpunten aan Real-zijde van Joselu.

De Ligt spreekt schande

De Ligt stond na afloop voor de camera van de Spaanse televisie en was vol ongeloof. 'Ik heb gesproken met hem, want ik denk dat we de regels allemaal kennen: als het niet duidelijk buitenspel is, moet je doorspelen. Het is een schande, dat hij fluit. De tweede goal van Joselu is ook bijna buitenspel, maar die mag door en scoort. Daarna worden de beelden bekeken en wordt de goal gegeven, maar waarom dan ook niet bij ons? Ik denk dat dit onmogelijk en ongelofelijk is', aldus een verbouwereerde De Ligt die excuses kreeg van de grensrechter. 'Ik heb een fout gemaakt', gaf de assistent-scheidsrechter na afloop toe.
Oordeel zelf middels onderstaande beelden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties