Maleisische club weigert te voetballen na bizarre aanval met bijtend zuur: 'Dit is nog nooit gebeurd'

Sportnieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 12:00
copyright proshots 24639019
De Maleisische club Selangor FC moest morgen (vrijdag) een wedstrijd spelen tegen de regerend landskampioen, maar heeft besloten om het duel niet af te werken. De reden voor de afzegging is tamelijk bizar: meerdere spelers van het team zijn namelijk getroffen door extreem geweld. Smaakmaker en international Faisal Halim ligt op de intensive care nadat hij in een winkelcentrum met bijtend zuur werd overgoten. Een teamgenoot raakte gewond bij een overval. De clubleiding zoekt verwoed naar een overkoepelend motief, maar stelt de veiligheid voor nu voorop.
Halim heeft ernstige brandwonden overgehouden aan het incident in een winkelcentrum, waarbij de speler zonder aanwijsbare aanleiding een lading bijtend zuur over zich heen kreeg. In een betrekkelijk tijdsbestek raakte ook zijn ploeggenoot Akhyar Rashid gewond. Hij werd overvallen.

Zoektocht naar een motief

Selangor FC, de werkgever van de twee voetballers, moest vrijdag aantreden om de zogenoemde Charity Shield. Na intensief overleg heeft de club besloten het veld niet te betreden. 'Na veel overleg en uitgebreide discussies met diverse partijen heeft de club met tegenzin besloten om niet te spelen', luidt het statement van de clubleiding. 'De veiligheid van het team is van het allergrootste belang en we nemen alle vormen van geweld en bedreigingen serieus'.

Lijfwachten gevraagd

De clubleiding tast nog in het duister wat een overkoepelend motief betreft; volgens de voorzitter van de Maleisische voetbalbond is zoiets 'nog nooit gebeurd in de geschiedenis van de competitie'. Selangor FC heeft het advies gekregen lijfwachten voor de spelers in te huren om erger te voorkomen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties