Gerucht: 'Francisco Conceição krijgt 20% van toekomstige transferprijs'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 12:21
francisco conceicao
Een wild gerucht doet de ronde op internet. Enkele bronnen melden namelijk dat Francisco Conceição een bijzondere optie in zijn nieuwe contract heeft laten opnemen. De speler van FC Porto gaat Ajax aan het eind van het seizoen verlaten voor de club waar hij nu op huurbasis voor uitkomt, en kan bij een volgende transfer mogelijk in één klap meer dan 10 miljoen euro verdienen.
Volgens een bericht op Reddit, alsmede enkele buitenlandse websites, gaat Conceição meedelen in zijn toekomstige transfer. Hij gaat 20% van de toekomstige transferprijs krijgen. Zijn nieuwe contract bij FC Porto gaat lopen tot 2029 en bevat een ontsnappingsclausule van 60 miljoen euro. Mocht een club in de komende vijf jaar die clausule activeren, ontvangt Conceição zelf dus 12 miljoen euro.
Het is voor Conceição zaak om zijn stijgende lijn dit seizoen voort te zetten. In de zomer van 2022 verliet hij Porto nog voor vijf miljoen euro voor Ajax, maar hij had het erg lastig in zijn eerste seizoen in Amsterdam. In 19 optredens, voornamelijk korte invalbeurten, scoorde hij slechts eenmaal en gaf hij drie assists. De Amsterdammers besloten hem daarom terug te verhuren aan Porto, en had een koopoptie van tien miljoen euro opgenomen in het contract.
Porto heeft die clausule geactiveerd, en gezien de statistieken van Conceição is dat geen verrassing. Onder leiding van zijn vader Sergio Conceição, die ondanks een contractverlenging mogelijk al na een paar dagen mag vertrekken, kwam de 21-jarige rechtsbuiten tot zeven doelpunten en zeven assists in 39 wedstrijden. Bovendien maakte hij in maart 2024 zijn debuut voor de Portugese nationale ploeg, waardoor een plek in de EK-selectie van Portugal tot de mogelijkheden behoort.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties