'Succescoach Porto mag vier dagen na contractverlenging ineens vertrekken'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 11:54
conceicao
Sérgio Conceição, de vader van Ajax-huurling Francisco Conceição, is in een bizarre situatie beland. De 49-jarige trainer staat al sinds 2017 aan het roer bij FC Porto en won onder andere al drie landstitels. Hij ondertekende vier dagen geleden een nieuw contract, die hem tot 2028 aan de club zou verbinden. Sindsdien heeft Porto echter een nieuwe president, die Conceição wellicht helemaal niet wil hebben als hoofdtrainer.
Zondag werd bekend dat André Villas-Boas de nieuwe president van FC Porto zou worden. Hij volgt Jorge Nuno Pinto da Costa op, nadat deze de club 42 jaar lang geleid heeft. De laatste daad van Pinto da Costa was het verlengen van het contract van Conceição tot 2028. Die contractverlenging is nu echter mogelijk ongeldig, zo melden meerdere journalisten.
Als zowel Villas-Boas als Conceição concluderen dat een goede samenwerking er niet inzit, kan het contract gratis opgezegd worden. Volgens Nicolò Schira, een Italiaanse transferexpert, is dat zelfs heel waarschijnlijk. 'Het is een bizar verhaal! Sergio Conceição heeft twee dagen geleden een nieuw contract getekend met Porto tot 2028, maar de deal was verbonden aan Pinto da Costa's heraanstelling als president. André Villas-Boas heeft andere plannen en Conceição zou kunnen vertrekken want Villas-Boas wil een andere coach', zo schreef hij zondag op X.
Conceição zelf zou openstaan om met Villas-Boas om tafel te gaan zitten. Mochten ze er niet uitkomen, dan kan de Portugees snel ergens anders aan de slag. Onder meer AC Milan hengelt naar zijn diensten. Dit seizoen draait Porto een stuk minder dan voorgaande jaren. In de competitie staat het een straatlengte achter Sporting Portugal en Benfica, waardoor de club voor het eerst in 14 jaar niet gaat uitkomen in de (voorrondes van de) Champions League. Wel haalde Porto de finale van de Portugese beker, die nog gespeeld moet worden, en overleefde het de groepsfase van de Champions League.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties