Kritische noot van Perez: 'Gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 9:49
copyright proshots 24997382
Het zal niemand ontgaan zijn dat Alex Kroes terug is gekeerd bij Ajax, nadat hij eerder geschorst werd vanwege het 'handelen met voorkennis'. Kroes zal de functie van titulair technisch directeur gaan bekleden. Bij Dit was het Weekend van ESPN is Kenneth Perez kritisch op de keuze die de geschorste algemeen directeur heeft gemaakt. 
Michael van Praag is de voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) bij Ajax en was spijkerhard voor de geschorste Kroes. 'Wij hebben ook gekeken of bijvoorbeeld een boete volstaat. Dat kan niet, omdat wij vinden dat een directeur bij een club als deze niet verdacht kan zijn van handel met voorkennis. Je kan hem een andere functie geven, maar dan is hij een gedegradeerde CEO. Dat gaat gewoon niet.' Van Praag besloot eind april Kroes toch weer een in de armen te sluiten om onrust te voorkomen.

Meer karakter verwacht 

Perez vindt er het zijne van en laakt de houding van Kroes. 'Ik vind het opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen, terwijl de mensen met wie je nu weer gaat samenwerken, de RvC, zó graag van je af wilden en je eruit wilden sturen. Om dan toch terug te komen. Ik vind het gek van hem. Ik dacht echt dat hij karakter had. Hij wilde het rapport over Sven Mislintat niet zomaar ondertekenen.' Kroes gaf zelf aan een echte Ajax-man te zijn en daardoor ook terug te willen keren. 

Ajax uit het slijk trekken 

Perez begrijpt ook dat Kroes de uitdaging aan wilt gaan bij Ajax. 'Maar je gaat met mensen samenwerken die bijna trots voor de camera stonden te vertellen dat hij eruit moest vanwege crimineel gedrag. Dat zijn wel de mensen aan wie je nu verantwoording moet afleggen. Ik vind het bijzonder dat hij het toch gaat doen.' Kroes gaat als technisch directeur een belangrijk aantal maanden tegemoet, er moet namelijk een selectie komen die goed genoeg is om weer mee te doen voor het kampioenschap.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties