FIFA gaat moeders in het profvoetbal beter beschermen

Sportnieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 19:40
copyright proshots 3855542
De wereldvoetbalbond FIFA heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om voetbalsters en vrouwelijke coaches die moeder worden beter te beschermen. Het bestuur heeft deze afspraken, die op 1 juni officieel ingaan, unaniem goedgekeurd.
In de nieuwe regelgeving staat dat vrouwelijke coaches veertien weken betaald zwangerschapsverlof krijgen. Voorheen gold dit alleen voor speelsters. Verder zijn de protocollen voor adoptieouders en niet-biologische moeders veranderd. Als coaches of speelsters een kind adopteren, hebben ze vanaf 1 juni recht op acht weken betaald verlof, mits het kind jonger is dan twee jaar. De verlofperiode is dus afhankelijk van de leeftijd van het kind.
Niet-biologische moeders hebben volgens de nieuwe regelgeving recht op minimaal acht weken verlof. Daarnaast worden voetbalsters ook doorbetaald als ze wegens menstruatieklachten afwezig zijn op trainingen of wedstrijden.

Amerikaanse Ellis blij met nieuwe maatregelen

Voormalig bondscoach van de Amerikaanse vrouwenploeg, Jill Ellis, is blij met de nieuwe regelgeving. 'Dit is een grote stap in de richting van het werkelijk normaliseren van het leven van vrouwen. Op elk niveau, dat wil zeggen op het niveau van club en nationaal team, willen we er nu voor zorgen dat professionele speelsters de kans krijgen moeder te worden.'
'Een voetbalcarrière moet het moederschap niet uitsluiten, maar juist insluiten,' vervolgt Ellis, die zelf ook een kind heeft. 'Zonder steun had ik dit allemaal niet kunnen doen en mijn carrière kunnen voortzetten.'
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties