Feyenoord-aanwinst kijkt uit naar nieuw avontuur: 'Dat mogen mensen van mij verwachten'

Sportnieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 14:20
smal
Een tijdje geleden deed het gerucht dat Gijs Smal naar Feyenoord zou gaan de kop op. De linksback speelde het afgelopen seizoen nog voor FC Twente, maar beschikte over een aflopend contract. Smal, geboren in het Noord-Hollandse dorp De Rijp, heeft nu definitief getekend bij Feyenoord en staat tot 2028 onder contract in Rotterdam.
Smal speelde vier jaar voor Twente, maar kiest nu voor een nieuw avontuur in de grote stad. 'Dit is de mooie nieuwe uitdaging die ik ambieerde', vangt de speler aan op de clubsite. 'Feyenoord heeft de afgelopen jaren mooie stappen gezet waarop de club verder wil bouwen. Nu is het aan mij om te laten zien dat ik daaraan kan bijdragen.' Smal kreeg in maart te maken met fluitende Twente-supporters, omdat zijn mogelijke stap naar Feyenoord was uitgelekt.

Wat brengt Smal?

Het Feyenoord-publiek krijgt te horen wat ze mogen verwachten van de linksachter. 'De mensen mogen van mij verwachten dat ik naast het verdedigen ook hier de nodige meters langs de zijlijn ga maken.' Smal heeft heel veel zin om te beginnen bij Feyenoord. 'Vooral naar het spelen in De Kuip, de vele grote wedstrijden in binnen- en buitenland en dan met name natuurlijk op het podium van de Champions League.'

Loopbaan

Smal begon zijn carrière bij FC Volendam, waar hij na de gehele jeugdopleiding te hebben doorgelopen tot zeventig optredens voor het eerste team kwam. Daarna maakte de Rijpenaar een stap naar het Oosten om voor FC Twente te gaan spelen. Daar kwam hij in vier jaar tijd tot vier goals en 21 assists. Bij Feyenoord zal Smal de concurrentie aan moeten gaan met de momenteel geblesseerde Quilindschy Hartman.
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties