Feyenoord heeft gedroomde trainer eindelijk binnen: Priske wordt de opvolger Slot

Sportnieuws
zaterdag, 08 juni 2024 om 10:45
priske
Zaterdag kan zomaar de dag worden dat Feyenoord tot een definitief akkoord komt met Sparta Praag over de overgang van de Deense coach Brian Priske. De oefenmeester moet een paar miljoen euro kosten, omdat hij nog een contract heeft tot 2026 bij de Tsjechen.
Thomas Rosicky, technisch directeur van Sparta Praag, was lange tijd tegen het vertrek van zijn succesvolle trainer, die zijn club twee keer achtereen kampioen maakte. Ook Graham Potter was een serieuze optie voor de Rotterdammers, maar uiteindelijk is de keuze op Priske gevallen. Als Sparta Praag niet zou instemmen met een stevig aanbod van Feyenoord – de afkoopsom die Rosicky nog altijd eist gaat richting de 2 miljoen euro – konden de Rotterdammers doorschakelen naar de voormalige Brighton- en Chelsea-trainer.
Priske heeft zelf duidelijk gemaakt aan zijn huidige club dat hij zeer geïnteresseerd is in een transfer en aan Feyenoord heeft hij laten weten dat hij staat te popelen om het werk van Slot voort te zetten. Hij is net als de naar Liverpool vertrokken coach een groot aanhanger van het zeer offensieve voetbal dat Feyenoord onder Slot is gaan spelen.

Hancko was al positief over Priske

De leiding van Feyenoord had eerder al vernomen van hun eigen verdediger David Hancko dat Priske een uitstekende keuze zou zijn voor Feyenoord. Bij Sparta Praag, waar Priske in de zomer van 2022 neerstreek, heeft de Deen topprestaties geleverd. Na negen seizoenen zonder kampioenschap veroverde hij met de Tsjechische club weer de landstitel en dit seizoen sleepte hij zelfs de dubbel binnen.
Brian Priske Pedersen, zoals hij voluit heet, is sinds 2011 trainer, al was hij de eerste zeven seizoenen assistent-coach. Sinds vijf jaar is hij hoofdtrainer, eerst bij Midtjylland in eigen land, daarna een jaar bij Royal Antwerp en vervolgens dus bij Sparta Praag.
Hij spreekt vloeiend Nederlands, wat hij te danken heeft aan zijn carrière als speler. Hij was vijftien jaar profvoetballer en speelde tussen 2003 en 2008 bij onze zuiderburen voor Genk en Club Brugge. Ook in het Engels kan hij zich prima uiten, want hij speelde ook nog een jaar voor Portsmouth in Engeland.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties