Brobbey niet al te positief over Steijn: 'Aardige man, maar niet veel van geleerd'

Sportnieuws
zaterdag, 08 juni 2024 om 12:00
brobbey
Brian Brobbey beleefde een zeer lastig seizoen met Ajax. De club heeft op de laatste plaats in de Eredivisie gestaan en Europees was het ook geen succes. Met twee trainers en een bestuurlijke onrust was het voor een ieder binnen de Amsterdamse grootmacht een jaar vol ellende. Ondanks dat draaide Brobbey zelf een prima seizoen waarin hij 22 doelpunten maakte en 12 assists gaf.
Het teamgevoel creëren werd door de tegenvallende resultaten vrijwel onmogelijk. 'Dit was sowieso een lastig seizoen met veel dingen rondom de club die ons geraakt hebben. Het raakte mij het meest dat we op een gegeven moment achttiende kwamen te staan. Dat had niemand verwacht', vertelt Brobbey in gesprek met Ajax Life Magazine. Na een 4-3 verlies tegen FC Utrecht stond Ajax laatste in de competitie, uiteindelijk was dat resultaat de aanleiding voor het bestuur om Maurice Steijn te ontslaan.

Slechts een aardige man?

Steijn werd in oktober ontslagen en daarna werd John Van 't Schip aangesteld om het zinkende schip te redden. Brobbey geeft aan dat hij niets geleerd heeft van Steijn. 'Steijn was er maar een paar maanden. Ik vond hem een aardige man, maar ik kan niet zo snel iets noemen. Hij wilde altijd dat we het heel compact hielden, waarbij we niet altijd druk hoefden te zetten, maar daarvoor de juiste momenten kozen.'

Graag anders spelen

Brobbey was geen fan van de manier van spelen. 'Zelf vind ik het wel lekker om die druk te zetten. Onder Erik ten Hag was het vaak overal op het veld een tegen een en doordekken.' Brobbey heeft respect voor de gewaagde stap die Van 't Schip maakte. 'Hij moest ons oppeppen, omdat we op de achttiende plek stonden. Daar kun je niet blijven staan. Er kwam sowieso nieuwe energie toen hij instapte. Hij sprak veel met ons, zei wat hij verwachtte en gaf ons vertrouwen. Ik denk dat dat zijn grootste credit is.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties