Ajax verkoopt speler die al na twee dagen bij nieuwe club megaklapper kan maken naar Europese top

Sportnieuws
zaterdag, 08 juni 2024 om 17:00
copyright proshots 21799134
De transfer van Francesco Conceição van Ajax naar FC Porto werd een aantal dagen geleden afgerond. De Portugees tekende een contract tot medio 2029. Toch bestaat er een kans dat de vleugelaanvaller de club alweer gaat verlaten. Hij staat namelijk in de serieuze belangstelling van clubs als Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Atletico Madrid en Chelsea, zo weet het Portugese Record te melden. 
Ajax nam de talentvolle rechtsbuiten in de zomer van 2022 over van FC Porto voor vijf miljoen euro. Hij moest de vervanger van de naar Manchester United vertrokken Antony worden. Het avontuur is echter nooit gelopen zoals hij ongetwijfeld had gehoopt. De kleine dribbelaar kwam tot slechts 28 optredens, waarvan zes als basisspeler en in die duels was hij goed voor één doelpunt en drie assists. FC Porto besloot de international afgelopen zomer weer te huren om zijn carrière een tweede leven in de blazen en met succes.

Opgeleefd 

In de deal tussen de twee clubs werd er een koopoptie ter waarde van 10,5 miljoen euro opgenomen. In zijn thuisland besloot Conceição te gaan doen waar hij zo goed in is: voetballen. De rechtsbuiten maakte ondanks het teleurstellende seizoen voor FC Porto acht doelpunten en gaf evenveel assists. Door die prestaties besloot FC Porto om Conceição definitief over te nemen van Ajax voor het afgesproken bedrag.

Nu al vertrekken?

Dan zou het dus ook logisch zijn dat de aanvaller komend seizoen het shirt van FC Porto draagt, maar dat lijkt niet vanzelfsprekend te zijn. De vleugelspeler beschikt over een contract waarin een afkoopclausule van dertig miljoen euro staat, die geldig is tot 15 juli 2024. Daarna loopt het bedrag op naar 45 miljoen euro. Mochten clubs geïnteresseerd zijn, is het dus nu de tijd om toe te slaan.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties