Ajax stelt commercieel directeur tijdelijk aan als algemeen directeur

Sportnieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 12:45
copyright proshots 16274319
Menno Geelen is de komende maanden algemeen directeur ad-interim bij Ajax. De commercieel directeur van de Amsterdammers komt daarmee tegemoet aan de regels van de KNVB, die voorschrijven dat de club een algemeen directeur moet aanstellen (en het hoe dan ook dus niet af kan met titulair technisch directeur Alex Kroes). De Telegraaf stelt dat belangrijke mensen binnen Ajax op vrijdagmorgen op de hoogte zijn gesteld van het feit dat Geelen de club uit de brand wil helpen.
Alex Kroes stapte onlangs weer in bij de Amsterdamse club nadat hij door de RvC was veroordeeld voor de 'aandelenaffaire'. Op het moment dat de positie van de gewezen algemeen directeur weer in ere werd hersteld, werd ook de acute bestuurlijke wanorde in de hoofdstad weer enigszins tot bedaren gebracht. Daar staat wel tegenover dat Ajax volgens de KNVB-regels niet verder kan gaan zonder een (tijdelijke) algemeen directeur. In dat gat stapt nu commercieel directeur Menno Geelen.

Tijdelijk dienstverband

Geelen staat er door zijn goede werk voor de club uitstekend op bij de RvC, dat hem zelfs een gehoopte rol als definitieve CEO had toegedicht. Zover komt het niet: Geelen wil Ajax wel helpen, maar alleen tijdelijk. De clubleiding moet dus nog altijd verder zoeken naar een algemeen directeur; als die gevonden is, stapt Geelen weer over naar zijn oude functie. Voorlopig draagt hij dus de titel van algemeen directeur ad-interim.

Drijvende kracht

De Telegraaf tekent op dat Geelen het belang van zijn tijdelijke instappen inziet, ook al liet hij eerder (in juni 2023, red.) al de kans schieten om Edwin van der Sar als algemeen directeur te vervangen. Geelen was de drijvende kracht in het aantrekken van Ziggo als hoofdsponspor en sloot onlangs nog een grote nevendeal met reisorganisatie TUI.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties