Ajax heeft vervanger van Kroes gevonden: Zeer gewaardeerde directeur wordt doorgeschoven

Sportnieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 9:36
copyright proshots 19880367
Chris Woerts weet het zeker: Menno Geelen wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Dit zegt Woerts woensdagavond bij Vandaag Inside. De zakenman zegt dat het al een tijd in de lucht hing, maar volgens hem wordt het nu snel definitief gemaakt.
'Hij zou voorgedragen worden, maar het is nu definitief', begint Woerts. 'Hij gaat waarschijnlijk op 21 mei benoemd worden.' Na de schorsing van Alex Kroes moest Ajax op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Toen nog niet duidelijk was dat Kroes een andere rol ging bekleden werden er meerdere namen genoemd om hem op te volgen. Volgens Woerts wordt de functie nu dus intern ingevuld. 
Volgens Woerts wilde Ajax geen onbekende binnenhalen. 'Hij gaat waarschijnlijk op 21 mei benoemd worden. Ze wilden geen buitenstaander. Ajax was klaar met Michael van Praag en Jan van Halst.' De zakenman zegt verder dat hij het wel opvallend vindt dat Geelen deze functie wil bekleden. 'Dat vind ik wel schokkend, hij heeft twee jaar geleden nee gezegd tegen die functie.'

Geelen staat er goed op binnen Ajax

Woerts juicht de nieuwe functie van Geelen toe. Volgens hem staat Geelen er goed op binnen Ajax. 'Hij is zeer gewaardeerd binnen Ajax. Commercieel staat het als een huis, hij staat zeer goed aangeschreven. Hij wordt dus de algemeen directeur en dat is een hele goede keuze van Ajax.'
Het technische beleid zal gevoerd gaan worden door Kroes en Marijn Beuker. Het duo Beuker-Kroes moet dus onder andere voor de transfers gaan zorgen. Beuker gaf eerder al aan naar wat voor types hij zoekt. Beuker kijkt daarnaast niet alleen naar de korte termijn, maar ook zeker naar de lange termijn. Zo zou hij plannen hebben om de scouting te optimaliseren. De belangrijkste transfer is volgens Beuker het aantrekken van een geschikte trainer en zijn technische staf. Ajax heeft deze zomer een cruciale transferperiode voor de boeg na een dramatisch seizoen.
© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties