Bosz zelfs na 1-7 zege nog niet tevreden: 'Daar heb ik me wel aan geërgerd'

zondag, 25 februari 2024 om 15:28
copyright proshots 23828873
Peter Bosz was aan het genieten van de galavoorstelling die PSV in Zwolle op de mat legde (1-7). De oefenmeester zag dat zijn ploeg extreem veel kansen creëerde en PEC bij vlagen wegspeelde. Ook looft hij zijn topscorer Luuk de Jong, terwijl een andere basisspeler het juist moet ontgelden. 'Daar heb ik me wel aan geërgerd.'
Het voetbal wat PSV speelde was volgens de trainer een lust voor het oog. 'Ik vond ons echt heel goed spelen. Ik vond ons heel vast. We durfden te voetballen, bouwden van achteruit op. Zij probeerden hoog druk te zetten, maar daar speelden we onderuit. We creëerden veel kansen. Daar (voor de rust, red.) schoten we er slechts twee van in', zo zei Bosz na afloop.
De enige echte kritiek van de 60-jarige Apeldoorner is gericht aan Walter Benitez, zijn doelman. 'Ik heb me wel geërgerd aan de tegengoal. Dat begon al met balverlies op eigen helft. Daarna verdedigden we de ingooi niet goed en Walter moet die bal natuurlijk hebben. Dat was teleurstellend. Dan ga je met slechts 2-1 de rust in, terwijl we zo goed speelden.'
Ondanks de voorsprong wilde Bosz niet dat zijn ploeg achterover ging leunen. 'Ik heb in de rust tegen de jongens gezegd, dat ik heel tevreden was, dat we goed speelden en dat we in dit tempo moesten doorgaan. Ik had het idee, dat Zwolle dit nooit vol kon houden. Ze hebben vanaf het begin proberen druk te zetten. Omdat we eronderuit speelden, moesten ze zoveel terugsprinten. Dat is al moeilijk om 45 minuten vol te houden, laat staan negentig minuten.'

Luuk de Jong krijgt lof

Luuk de Jong was met een hattrick de grote man bij PSV, en gaat nu met 22 competitiedoelpunten aan kop van de topscorerslijst van de Eredivisie. Bosz is onder de indruk van zijn 33-jarige aanvoerder. 'Ik maak Luuk nu voor het eerst mee en ik kan je vertellen, dat hij echt goed is. Dat is op vele gebieden. Hij scoort. Dat is het belangrijkste voor een spits, maar hij geeft ook veel assists. En hij is ook degene bij wie het druk zetten begint. Dat doet hij echt waanzinnig. Ik kan me voorstellen, dat het voor een tegenstander heel vervelend is, dat je voortdurend door hem wordt opgejaagd.'