Jutta Leerdam tekent eind deze week contract bij 'dreamteam'

Sportnieuws
maandag, 06 mei 2024 om 14:20
copyright proshots 23752475
Jutta Leerdam gaat eind deze week een contract tekenen bij Team IKO, zo meldt De Telegraaf op maandagmiddag. De blondine gaat samen schaatsen met Joy Beune, de ándere blonde sensatie van afgelopen seizoen.
Leerdam zocht een nieuwe ploeg toen bleek dat ze Jumbo-Visma niet goed meer paste bij haar schaatsambities. Ze zocht iemand in de begeleidingsstaf die haar 'schaatstechnisch extreem zou uitdagen.' Dat zag Jumbo-Visma niet zitten, waardoor ze besloot te vertrekken. Nu heeft ze een nieuwe ploeg gevonden in Team IKO van de broers Ten Hove, waar ze als 19-jarige al stage liep.
Het enige probleem was dat Team IKO een atleet van het kaliber Jutta Leerdam helemaal niet kon betalen. Martin ten Hove had echter toch hoop dat het goed zou komen. 'Haar manager maakte meteen duidelijk dat Jutta de komende twee jaar niet voor de financiën gaat, zij wil alleen maar olympisch goud. Daar moet alles voor wijken. Ze zoekt een omgeving die IKO haar kan bieden.'
Team IKO wilde echter niet meegaan in een belangrijke eis van Leerdam, die graag met Kosta Poltavets wilde werken. De ploeg vindt de eigen staf breed genoeg. Na wat bedenktijd heeft de schaatskoningin toch toegehapt en zal ze volgens verwachting van De Telegraaf aan het eind van deze week tekenen.
Leerdam komt bij Team IKO nog een boegbeeld van het Nederlandse schaatsen tegen, al zijn zij geen concurrenten. Waar Leerdam de korte afstanden schaatst, legt Joy Beune zich toe op de langere afstanden. Laatstgenoemde werd afgelopen jaar wereldkampioen op de 5000 meter en de WK Allround. De Telegraaf noemt Beune en Leerdam al gekscherend 'een dreamteam'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties