Bellingham krijgt twee wedstrijden schorsing voor bizar moment tegen Valencia

Sportnieuws
woensdag, 06 maart 2024 om 12:30
bellingham
Jude Bellingham mist de komende twee wedstrijden van Real Madrid. De Engelsman heeft een schorsing van twee wedstrijden gekregen na zijn uitlatingen tegen scheidsrechter Gil Manzano afgelopen weekend. Real leek in de laatste minuut van de wedstrijd terug te komen van een 2-0 achterstand uit bij Valencia door de 2-3 te scoren. De scheidsrechter besloot echter om tijdens de voorzet die werd binnen gekopt af te fluiten.
Real Madrid kende een lastig bezoek aan Valencia zaterdag, maar leek het allemaal om te draaien. Na een 2-0 achterstand trof Vinicius Junior twee keer doel. In de laatste minuut van de wedstrijd nam Luka Modric een corner die werd afgeslagen en opnieuw werd ingebracht. De ingebrachte bal werd binnen geknikt door Bellingham. Tot ieders verbazing had de arbiter tijdens de voorzet gefloten voor het einde van de wedstrijd.
Er ontstond logischerwijs veel commotie om de beslissing van de arbiter, die zelf volledig achter zijn keuze stond. Doelpuntenmaker Bellingham was zijn emoties niet de baas en stormde op de scheidsrechter af om het volgende te zeggen: 'It's a f*cking goal'. Op basis daarvan krijgt de middenvelder nu twee wedstrijden schorsing. De beslissing is gebaseerd op artikel 124, dat betrekking heeft op minachtende houdingen ten opzichte van scheidsrechters. Hieronder zie je het bizarre moment.
Pak 50 of 100x je inzet terug als Ajax niet verliest van Aston Villa! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.