Ajax krijgt concurrentie: 'Ten Hag in beeld bij twee van zijn oude clubs'

Sportnieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 13:41
ten hag
Erik ten Hag staat op het lijstje van Bayern München als mogelijke opvolger van Thomas Tuchel. Dat meldt Christian Falk, journalist van SPORT BILD, vrijdagochtend. Tuchel zou juist Ten Hag kunnen opvolgen bij Manchester United, waardoor de topclubs simpelweg van coach zouden ruilen.
Bayern München benaderde al vele toptrainers voor een dienstverband. Ralf Rangnick zou volgens transferexpert Fabrizio Romano op woensdag zo goed als rond zijn om Tuchel op te volgen, maar een dag later meldde Falk dat de bondscoach van Oostenrijk de club uiteindelijk toch een 'nee' had verkocht.
Dat was al de derde keer dat Bayern misgreep in de zoektocht naar de opvolger van Tuchel. Xabi Alonso was kandidaat nummer één, maar bleef landskampioen Bayer Leverkusen trouw, terwijl ook de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann, die opvallend genoeg eerder bij Bayern al ontslagen werd om Tuchel in te vliegen, een terugkeer niet zag zitten.
Zinédine Zidane was ook in beeld, maar Bild schreef donderdagavond dat er bij het bestuur twijfels waren over de coach omdat hij geen Duits spreekt. Nu komt Falk met het nieuws dat ook Ten Hag op het lijstje met kandidaten staat. Ten Hag was tussen 2013 en 2015 al werkzaam bij Bayern München, destijds als oefenmeester van het tweede elftal. Donderdag berichtte The Athletic echter dat Manchester United met Ten Hag door wil volgend seizoen.
Opmerkelijk genoeg kan Tuchel, mits Ten Hag eruit vliegt of besluit te vertrekken bij Manchester United, juist de omgekeerde weg bewandelen. Volgens Falk zou de 50-jarige trainer wel oren hebben naar een functie in Manchester, maar wil hij zich eerst richten op de terugwedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. De heenwedstrijd dinsdag eindigde in 2-2.

New Name on Bayern-List: ❎ Erik ten Hag is also being discussed at FC Bayern ❎ Thomas Tuchel is still interested in the Job at Manchester United ❎ Tuchel doesn‘t want contact with United before the Match against Real Madrid

2.0K
Reply

Ten Hag bij Ajax?

Bayern München is niet de enige oud-club die aast op de diensten van Ten Hag. Ook Ajax zou er veel aan gelegen zijn de manager die tussen 2018 en 2022 grote successen vierde in Amsterdam terug te halen. Technisch directeur Alex Kroes zei onlangs zelfs dat Ajax bereid was om te wachten tot eind mei of de manager beschikbaar kwam.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties