Ajax-flop keert daags na transfer voor gigantisch bedrag terug in de Ligue 1

Sportnieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 22:11
mikautadze
Georges Mikautadze gaat FC Metz alweer verlaten. De spits maakt volgens L'Équipe de overstap naar AS Monaco. De Georgische aanvaller kwam in de zomer van 2023 over naar Ajax, dat hem na een aantal dramatische maanden alweer verhuurde aan FC Metz.
Bij Metz bloeide Mikautadze helemaal op. De aanvaller kon echter niet voorkomen dat de club degradeerde naar de Ligue 2. Vanwege die degradatie besloot de club, die wel de koopoptie van dertien miljoen euro lichtte in de huurdeal met Ajax, om hem direct door te verkopen. Dat is nu dus gebeurd, aldus L'Équipe. Monaco wordt de nieuwe werkgever van Mikautadze, die maandagavond zelf al bevestigde dat hij ook na komende zomer nog in Frankrijk speelt.
De Franse krant schrijft dat de Georgiër, die met zijn land actief is op het EK in Duitsland, voor aanvang van dat toernooi de knoop wilde doorhakken. Naast Monaco schijnen ook RC Lens, Stade Rennes en Olympique Lyon contact met hem te hebben gezocht. Mikautadze en Monaco zijn al tot een mondeling akkoord gekomen, zo is te lezen.

Mikautadze kon zich niet aanpassen in Nederland

'Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de omstandigheden waren niet goed voor mij om te slagen', zei Mikautadze in april nog tegen L'Équipe over zijn kortstondige periode bij Ajax. Het management van de aanvaller is ervan overtuigd dat Mikautadze bij Champions League-club Monaco, dat ongeveer twintig miljoen euro betaalt aan Metz, wel tot zijn recht zal komen.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties