EK 2024 | Zestienjarige Yamal neemt huiswerk mee naar EK: 'Ik hoop dat de leraar mij gunt'

Sportnieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 19:30
copyright proshots 24824235
Lamine Yamal was de grote sensatie bij FC Barcelona het afgelopen seizoen. De zestienjarige buitenspeler heeft met zijn goede prestaties een plek verdiend in de EK-selectie van Spanje. De aanvaller wordt zelfs de jongste speler ooit op een EK als hij minuten maakt. Niet voor niets heeft Yamal dan ook zijn huiswerk meegenomen.
'Ik heb mijn huiswerk meegenomen, omdat ik in het vierde jaar van mijn middelbare school zit,' zegt Yamal in gesprek met het Spaanse AS. 'Ik volg online lessen en dat gaat goed. Ik hoop dat de leraar het mij een beetje gunt.' Yamal wordt een dag voor de finale van het EK pas zeventien jaar oud. Het record voor jongste speler op het EK met minuten is momenteel nog in handen van Kacper Kozlowski. De Pool was 17 jaar en 246 dagen oud toen hij minuten maakte op het EK 2021. De afgelopen twee seizoenen speelde Kozlowski op huurbasis bij Vitesse.

Yamal maakte al indruk voor Spanje

De buitenspeler van FC Barcelona heeft ondertussen al zeven interlands gespeeld voor Spanje, waarbij hij twee goals en vier assists leverde. Twee van die assists gaf hij in de oefenwedstrijd tegen Brazilië (3-3). De verwachting is dan ook dat de jonge vleugelaanvaller veel minuten gaat maken op het EK. Spanje zit in de groep met Kroatië, Italië en Albanië.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties