Jumbo-Visma deelt fantastisch nieuws over Van Hooydonck: 'Hij kan communiceren'

Jumbo-Visma deelt fantastisch nieuws over Van Hooydonck: 'Hij kan communiceren'

Jumbo-Visma heeft daags na het ongeval van haar renner Nathan Van Hooydonck opnieuw bemoedigend nieuws kunnen delen. De Belg kan inmiddels communiceren, nadat hij dinsdag onwel werd achter het stuur en betrokken raakte bij een auto-ongeval in Kalmthout, nabij de grens met Nederland.

Zijn ploeg liet dinsdagavond al weten dat het naar omstandigheden goed ging met Van Hooydonck, die na zijn ongeluk in Kalmthout uit voorzorg in kunstmatige coma werd gehouden. De Belg, 27 jaar oud, werd na het gebeuren overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, vanwaar gedurende de dag gelukkig wat betere berichten de wereld in kwamen.

De Vuelta-deelnemers van Jumbo-Visma werden voorafgaand aan de zestiende rit op de hoogte gebracht van het voorval van hun ploeggenoot, waarna de schrik er uiteraard goed inzat. De renners besloten de rit te controleren, waarna goede vriend Jonas Vingegaard de rit naar Bejes op zijn naam wist te schrijven. Hij en de andere mannen werden van de Nederlandse ploeg werden net voor de slotklim overigens bijgepraat over de toestand van Van Hooydonck, die toen al aan de betere hand was.

Van Hooydonck kan communiceren en het gaat naar omstandigheden goed

Woensdag stroomt er nog meer 'goed' nieuws binnen vanuit het kamp-Jumbo-Visma, dat via X een nieuwe update gaf. 'Nathan kan communiceren en doet het naar omstandigheden goed. Hij was heel blij om te horen dat Jonas de rit van dinsdag in de Vuelta won en was zeer geraakt door het feit dat Jonas de zege opdroeg aan hem.' Vingegaard kwam in tranen over de meet en was zichtbaar geëmotioneerd toen hij na de rit een vraag kreeg over het voorval met Van Hooydonck in België. De twee staan bekend als goede vrienden, de Belg was ook onderdeel van de succesvolle Tourploeg van Vingegaard in de beide jaren dat hij de Franse ronde op zijn naam schreef.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties