Spanje en Portugal azen op groepswinst, lastig duel voor de Spanjaarden

Spanje en Portugal azen op groepswinst, lastig duel voor de Spanjaarden

In groep 2 van de A-League van de Nations League spelen Spanje en Portugal. De Zuid-Europese grootmachten staan samen bovenaan de poule en moeten in de laatste wedstrijd tegen elkaar. In speelronde 5 dient echter eerst afgerekend te worden met Zwitserland en Tsjechië. Vooral Spanje kan het weleens lastiger gaan krijgen dan verwacht.

Spanje speelt tegen Zwitserland en hoort volgens de bookmakers eenvoudig te winnen. Als we kijken naar de laatste onderlinge confrontaties zouden mensen die op een misstap gokken niet eens zo slecht kunnen kiezen. Hoewel Spanje een quotering van 1.45 krijgt, heeft Zwitserland meer kans dan menigeen zou denken. De laatste vier jaar hebben beide ploegen vijf keer tegen elkaar gespeeld. Liefst drie keer werd het 1-1, twee keer won Spanje heel nipt met maar 1-0. Weer 1-1 levert 8.00 keer je inzet op, als het weer 1-0 wordt krijg je 6.25 keer je inzet.

De Nations League lijkt Zwitserland bovendien goed te liggen. In de eerste editie, in 2019, wist het land zich voor de ‘Final Four’ te plaatsen door onder meer België achter zich te laten in de groepsfase. Niet alleen in de Nations League doet Zwitserland het uitstekend. Afgelopen WK-kwalificatie werd het land groepswinnaar, het wist toen Italië voor te blijven. Het geeft aan dat de Spanjaarden Zwitserland in ieder geval niet moet onderschatten.

Portugal op papier sterker, toch moet het Tsjechië niet onderschatten

Portugal speelt tegen Tsjechië en heeft op papier vrij weinig te vrezen. Tsjechië staat onderaan, en heeft slechts één van de laatste zes wedstrijden gewonnen. Toch krijg je voor winst van Portugal 1.75 keer je inzet, vrij hoog. Dat kan te maken hebben met het feit dat Tsjechië thuis speelt. De laatste keer dat Tsjechië in eigen land verloor was in 2020, daarna is het maar liefst elf keer ongeslagen geweest (7x winst, 4 gelijke spelen).

Portugal is echter de winnaar van de Nations League van 2019, en Tsjechië staat 32e op de wereldranglijst. Het wist zich niet eens te plaatsen voor het WK en dit is ook de eerste keer dat het land uitkomt in de A-league van de Nations League. In de heenwedstrijd werd Tsjechië overklast met 2-0 en wij verwachten ook nu een overwinning voor Portugal.

Beste wedtip: 

Weddenschap Quotering
Portugal wint 1.75

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties