Engeland hoopt tegen Italië wraak te kunnen nemen voor verloren EK-finale

Engeland hoopt tegen Italië wraak te kunnen nemen voor verloren EK-finale

Het mooiste duel van deze Nations League is het affiche tussen Italië en Engeland, in groep 3 van de A-League van de Nations League. De grootmachten kennen een rijke geschiedenis, met gouden generaties en diepe dalen. Italië tegen Engeland staat vaak voor wedstrijden waar beide ploegen qua niveau dicht bij elkaar liggen. Wat kunnen we deze editie verwachten?

Italië mag zich met recht een angstgegner voor de Engelse ploeg noemen. Vijf keer speelden beide landen tegen elkaar op eindtoernooien, alle vijf de keren trok Engeland aan het kortste eind. Afgelopen EK waren de Engelsen er dichtbij, maar werd een nationaal trauma niet doorbroken. Voor de zoveelste keer verloor Engeland een penaltyserie, waardoor de beker naar Italië ging.

Ook voor deze confrontatie is Engeland op het oog in het nadeel. Als Italië wint degradeert Engeland naar de B-League. Als het een gelijkspel wordt moet Engeland winnen van Duitsland en Italië verliezen van Hongarije, het liefst met enigszins ruime cijfers. De boodschap voor de mannen van Gareth Southgate is duidelijk. Er moet simpelweg gewonnen worden.

Zowel Engeland als Italië niet in vorm

Heel makkelijk gaat dat niet worden. Engeland staat dik onderaan en verloor in de laatste interland met maar liefst 0-4 van Hongarije. Dit kalenderjaar heeft Engeland nog geen enkel officieel duel gewonnen. De laatste vier confrontaties met Italië eindigden bovendien in een gelijkspel, zo ook de heenwedstrijd op eigen bodem. Mocht het weer een gelijkspel worden krijg je 3.20 keer je inzet terug.

Er gloort toch hoop aan de horizon voor de Three Lions. Italië is ook niet in goeden doen. Het liep het WK mis door een verlies tegen Noord-Macedonië en verloor in de meest recente wedstrijd die de ploeg speelde met 5-2 van Duitsland. De bookmakers hebben bovendien vertrouwen in een zege voor de uitploeg. Voor Engeland krijg je 2.48 keer je inzet terug, voor Italië 3.10.

Doelpunten zijn schaars in onderlinge duels

In geen van de laatste 10 onderlinge wedstrijden werd meer dan 3.5 keer gescoord. In slechts drie van die wedstrijden werd meer dan 2.5 keer gescoord. Minder dan 2.5 doelpunt levert je ditmaal 1.64 keer je inzet op. Minder dan 1.5 doelpunt, wat toch in zeven van de laatste zestien ontmoetingen (44%!) het geval was, levert een verdriedubbelaar op. Als de wedstrijd net als de eerste ontmoeting in de Nations League doelpuntloos eindigt kan je maar liefst 8.50 keer je geld terugkrijgen.

De topscorer van Italië deze Nations League is Lorenzo Pellegrini. De middenvelder van AS Roma scoorde twee keer in zijn laatste drie wedstrijden voor Italië. Hij doet, gelukkig voor Engeland, niet mee wegens een blessure. Harry Kane scoorde het enige doelpunt van Engeland tot nu toe. Een doelpunt van hem levert je 2.80 keer je inzet op.

Beste wedtip Italië-Engeland

Weddenschap Quotering
Beide teams scoren: Nee 1.90

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.