Ajax won slechts vier van laatste elf duels, maar opponent Vitesse doet het nog slechter

Ajax won slechts vier van laatste elf duels, maar opponent Vitesse doet het nog slechter

In het weekend van 29 en 30 oktober heeft de KNVB Ajax een weekend rust gegeven tussen de twee Champions League-wedstrijden tegen Liverpool en Rangers FC in. Dat leverde uiteindelijk geen overwintering in de CL op, maar dat verplaatste duel tegen Vitesse moet nog wel worden ingehaald. Zo kan Ajax woensdagavond, ondanks de domper van afgelopen weekend, toch weer de koppositie overnemen.

In Eindhoven hoopt men dus op een stunt van hun oude trainer Phillip Cocu met Vitesse. De laatste jaren bieden echter weinig houvast. Van de tien meest recente ontmoetingen met Ajax won Vitesse er geen één. Wel snoepte het tweemaal twee punten af van Ajax, waaronder de meest recente keer, toen Vitesse door twee goals van Loïs Openda 2-2 speelde.

Ajax krijgt er meer tegen dan Vitesse

In totaal stonden beide clubs 84 keer tegenover elkaar. Ajax won 52 keer (62%) en Vitesse 11 keer (13%). Beide ploegen steken echter niet in beste vorm. Ajax won slechts 4 van de laatste 11 gespeelde wedstrijden en Vitesse maar 3 van de laatste 11. Opmerkelijk is dat Ajax in die wedstrijden meer tegengoals kreeg dan de nummer 15 van de eredivisie (21 om 25 tegentreffers).

Wel blijft Ajax het meest scorende team van de eredivisie en scoort het exact 3 keer zoveel als Vitesse (39 goals om 13). In de Nederlandse competitie krijgt Ajax er gemiddeld één per duel tegen en Vitesse ruim het dubbele en heeft het twee keer zoveel clean sheets (4 om 2). De Amsterdammers hebben daarnaast gemiddeld ruim 15% meer balbezit dan de uitploeg. En de zuiverheid van de passes ligt ook 9% hoger.

Kansen vallen tegen

Ajax is niet langer de ploeg met de meeste kansen van de eredivisie. PSV en Feyenoord nemen het vijandelijke doel vaker onder vuur. Vitesse creëert van de hele eredivisie de minste 100% kansen, slechts 10 tot nu toe. Ajax maakt samen met Heerenveen de minste overtredingen van de competitie, terwijl Vitesse juist wel vaak wordt teruggefloten (drie clubs maakten meer overtredingen).

Wedden op Ajax - Vitesse

Ondanks dat beide ploegen zeer beroerd in vorm zijn, hebben de bookies wel een duidelijke voorkeur. Een zege van Ajax kan je namelijk maximaal 1.11 keer je inzet opleveren, terwijl inzetten op Vitesse met een odd van 15.00 veel lucratiever is. Een gelijkspel staat op 7.50.

Beste wedtips Ajax - Vitesse

Voorspelling Odd
Klaassen maakt de eerste treffer 10.00
Ajax wint en houdt de nul 1.90
Brobbey scoort 1.90

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Wil jij wedden op het WK voetbal in Qatar? Bekijk hier onze voorbeschouwingen en wedtips.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.