Live tennis | Van Rijthoven kan koffers pakken na kansloze nederlaag in Florence

Wedden op sport
dinsdag, 11 oktober 2022 om 12:06
Copyright ProShots 18022438
Nog vijf weken duurt het huidige tennisseizoen en in die periode staan er een aantal leuke toernooien op het programma. Deze week wordt er getennist in Florence en Gijon. Alleen in Italië is er Nederlandse inbreng. Tim van Rijthoven heeft zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi en Tallon Griekspoor is op basis van zijn ranking direct toegelaten. Botic van de Zandschulp heeft een week vrijaf genomen om zich optimaal voor te kunnen bereiden op het toernooi van volgende week in Antwerpen. Alle duels zijn live te volgen via de widget onderaan dit artikel.
Na twee overtuigende overwinningen in het kwalificatietoernooi heeft Tim van Rijthoven een ticket bemachtigd voor de hoofdtabel van het ATP-toernooi in Florence. In de eerste ronde won Van Rijthoven met twee keer 6-4 van de Tunesiër Aziz Dougaz en in de tweede ronde won de Nederlander met 6-4 en 7-6 van de thuisspelende Gianmarco Ferrari. Van Rijthoven heeft de punten hard nodig om eindelijk de top-100 te kunnen behalen. Momenteel bekleedt de Roosendaler de 113e positie op de wereldranglijst en heeft hij 49 punten nodig om de top-100 te bereiken. Een aantal overwinningen in Florence kan Van Rijthoven aan die doelstelling helpen.
In de eerste ronde in Florence treft Van Rijthoven Mikael Ymer. De Zweed is de nummer 96 van de wereld een plaatste zich ook via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi. Slechts één keer eerder stonden beide spelers tegenover elkaar. Dat was in 2016 in de Davis Cup waar Van Rijthoven in drie sets aan het langste eind trok. De wedstrijd staat voor dinsdag om 11.00u op het programma. Ymer is met een odd van 1.80 om 2.10 de lichte favoriet bij de wedkantoren.

Mogelijk Nederlands onderonsje in tweede ronde

Mocht Van Rijthoven zich plaatsen voor de tweede ronde dan wacht de winnaar van het duel Tallon Griekspoor tegen Aslan Karatsev. De Rus staat 39e op de wereldranglijst en kwam Griekspoor drie keer eerder tegen. In februari van dit jaar won de Nederlander in drie sets op het ABN Amro World Tennis Tournament. Een niveau lager, op de challengers, kwamen beide spelers elkaar twee keer tegen en is de score in balans.
Griekspoor bungelt al lange tijd rondom de 50e positie van de ATP-ranking. Het lukt de Haarlemmer niet om de definitieve stap te maken en een aanval te doen op de subtop. Met Karatsev treft Griekspoor een tegenstander die flink uit vorm is. De 29-jarige Rus won slechts één van zijn laatste tien partijen. De wedstrijd start maandag om 11.00u. De odds zijn in het voordeel van Griekspoor, namelijk 1.61 om 2.30.

Update - Griekspoor snel onderuit

Tallon Griekspoor heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Florence. De Haarlemmer moest in de eerste ronde Aslan Karatsev in de tweede set ziek opgeven. Bij een stand van 3-6 En 1-2 kon Griekspoor niet meer verder.
Ook Tim van Rijthoven in na één ronde alweer klaar in Italië. De Roosendaler verloor kansloos van de Zweed Mikael Ymer. Van Rijthoven won slechts drie games en kon na minder dan een uur spelen met zijn tas weer inpakken.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.