Live 07.00u | Verstappen wereldkampioen na straf Leclerc en chaos in puntentelling

Live 07.00u | Verstappen wereldkampioen na straf Leclerc en chaos in puntentelling

Wordt 9 oktober 2022 de dag waarop Max Verstappen voor de tweede keer in zijn loopbaan wereldkampioen Formule 1 wordt? Die kans is groot, maar na het mislukte raceweekend in Singapore is men bij Red Bull Racing erg voorzichtig geworden. In zowel de vrije trainingen, kwalificatie en de Grand Prix liep het voor geen meter bij Verstappen en dat zal toch een deukje geven in het zelfvertrouwen richting de volgende race. Bij de wedkantoren is onze landgenoot in ieder geval de uitgesproken favoriet voor de eindzege. Wij zullen na iedere sessie een update geven van de odds voor de eindwinnaar en de coureur die poleposition weet te pakken. Alle sessies zijn live te volgen via de widget onderaan dit artikel.

De voorsprong van Verstappen voorafgaand aan de race in Japan op naaste belager Charles Leclerc bedraagt 104 punten. Teamgenoot Sergio Perez volgt op plaats drie op een achterstand van 106 punten. Wil de Nederlander in Japan het seizoen beslissen en het heft in eigen hand houden? Dan moet Verstappen de race winnen en de snelste raceronde neerzetten.

Ondanks het matige weekend in Singapore is er het volste vertrouwen in een goede afloop in Japan. De wedkantoren voorspellen een zege voor Verstappen en zien Leclerc als enige grote uitdager aankomend weekend. Dat laten de odds duidelijk zien. Een zege voor Verstappen levert je 1.50 keer je inzet op, een overwinning voor Leclerc krijgt een odd van 4.00 en de rest van het deelnemersveld staat mijlenver op achter. Voor wat betreft de kwalificatie verwacht men en nek-aan-nekrace tussen Verstappen en Leclerc.

Tip: De odd voor een overwinning van Verstappen in Japan is op dit moment laag. Zet pas in na de vrije trainingen. Verstappen zet dit seizoen vrijwel nooit de snelste tijd neer en zodoende stijgt de odd richting de race op zondag.

Update 9 oktober 10.30u | Verstappen wereldkampioen

Max Verstappen heeft zijn tweede wereldtitel binnen! Na de chaotische race in Japan was er enige tijd onduidelijkheid over de puntentelling. Men ging er in eerste instantie vanuit dat er een gereduceerd aantal punten werd toegekend, omdat er slechts een klein gedeelte van de race werd uitgereden. Echter heeft de raceleiding het volledige puntenaantal toegekend. En daarbij kreeg nummer twee, Charles Leclerc, een tijdstraf waardoor het gat met Verstappen onoverbrugbaar is geworden.

Update odds winnaar Grand Prix van Japan

Coureur Odds winst Grand Prix Japan (Na afloop kwalificatie)
Max Verstappen 1.44
Charles Leclerc 4.00
Sergio Perez 17.00
Lewis Hamilton 15.00
Carlos Sainz 13.00
George Russell 23.00

Om in Japan wereldkampioen te kunnen worden moet Verstappen de race winnen plus de snelste raceronde rijden. Als het Verstappen lukt om de snelste ronde neer te zetten krijg je 1.83 keer je inzet terug. De race start zondag om 07.00u Nederlandse tijd.

Update odds poleposition Grand Prix van Japan

Coureur Odds poleposition Grand Prix Japan (Na afloop VT3)
Charles Leclerc 2.25
Max Verstappen 2.25
Sergio Perez 8.00
Carlos Sainz 8.00
Lewis Hamilton 13.00
George Russell 17.00

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.