Zeer pijnlijk: FC Barcelona kan kersverse trainer nog niet inschrijven

Sportnieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 10:30
copyright proshots 22293676
Afgelopen week werd Xavi ontslagen door FC Barcelona, omdat hij kritisch was op de financiële staat van de club. Die kritiek was destijds al niet onterecht, maar nu blijkt dat hij op de beruchte persconferentie de spijker op zijn kop sloeg. Barça kan zijn kersverse hoofdtrainer Hansi Flick namelijk nog niet inschrijven, omdat daar nog geen financiële ruimte voor is.
MARCA schrijft dat de Spaanse grootmacht haastig op zoek is naar geld. De met financiën stuntelende club rekende eerder al op zestig miljoen euro door de verkoop van Barça Studios (de commerciële productietak van de club, red.) aan investeringsbedrijf Libero, maar toen puntje bij paaltje kwam is het Duitse fonds niet over de brug gekomen. De club onderhandelt momenteel ook nog met Nike over een verbeterde sponsordeal, maar het is een understatement om te zeggen dat de club financieel wanbeleid heeft gevoerd de afgelopen jaren.

Spaarvarkentje op?

De inkomsten zijn een stuk lager dan van te voren was verwacht, wat mede te danken is aan de nog niet voltooide Libero-deal. De laag uitgevallen inkomsten hebben ook invloed op het salarislimiet van de club. Barça heeft ervoor gekozen om zijn limiet al een geruime tijd te overschrijden en heeft daarom alle moeite om überhaupt nieuwe versterkingen te halen. Dit heeft niet alleen invloed op het aantrekken van spelers, blijkt nu, want Flick en zijn assistenten kunnen om dezelfde reden nog niet ingeschreven worden.

Creatief met geld

Voorzitter Joan Laporta gaat al sinds zijn weder-aanstelling in 2021 zeer 'creatief' om met de centen. Door al het getover kunnen er momenteel ook vier spelers niet ingeschreven worden. Het gaat onder meer om Gavi, die onlangs een verbeterd contract tekende. De toekomst van Frenkie de Jong in Spanje is ook onzeker, omdat zijn verkoop de Catalaanse club een hoop geld zou kunnen opleveren.
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties