Update | Barcelona hakt pijnlijke knoop door: Xavi ontslagen, nieuwe trainer volgt snel

Sportnieuws
vrijdag, 24 mei 2024 om 13:47
copyright proshots 22396850
Waar een aantal weken geleden nog bekend werd dat Xavi Hernández aan zou blijven als coach van FC Barcelona lijkt het tij gekeerd te zijn. De club heeft namelijk volgens DIARIO AS een principeakkoord bereikt met succestrainer Hansi Flick. Er moet echter nog wel een contractuele oplossing worden gevonden voor Xavi.
De club en Flick zouden een deal van twee jaar hebben beklonken, de deal zou in London rond zijn gemaakt waar een delegatie van Barcelona en Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Flick samen zijn gekomen. Toen de gesprekken op zijn eind liepen zou de Duitse oefenmeester het jawoord hebben gegeven aan de Spaanse grootmacht die weer prijzen wilt gaan winnen. Flick won in zijn tijd bij Bayern München maar liefst vijf prijzen, waaronder de Champions League, waar het in de kwartfinale Barcelona met 2-8 versloeg.  

Gewacht op deze kans

Het medium meldt tevens dat Flick al een geruime tijd wacht op de kans om bij Barcelona aan de slag te gaan. Zo zou de trainer de kans om bij Chelsea trainer te worden hebben afgeslagen en al zijn begonnen met Spaanse les. 'Dat was een ander teken van zijn verlangen om op de bank van Barça te zitten', schrijft AS stellig. Joan Laporta zou een groot fan zijn van de werkwijze die Duitse trainer hanteren. 'De belangrijkste erkenning die Flick heeft is dat hij de architect is geweest van het meest succesvolle team van Bayern München in de clubgeschiedenis. Alles wijst erop dat hij vanaf 1 juli een nieuwe baan zal hebben.'

Toch wel, toch niet, toch wel

Xavi kondigde begin 2024 aan zijn club Barça te gaan verlaten, de Spanjaard liet zich ompraten door voorzitter Laporta en besloot een aantal weken geleden toch te blijven, mede omdat de rust was wedergekeerd in de stad van de Sagrada Família. Echter vertelde Xavi vorige week dat Barcelona in een moeilijke financiële situatie verkeerd, waardoor het niet veel spelers kan kopen. Die woorden zijn bij de voorzitter in het verkeerde keelgat geschoten en naar alle waarschijnlijkheid heeft hij tóch besloten om afscheid te nemen van de Spaanse oefenmeester. 

Update | 24 Mei 13.45u

Volgens meerdere Spaanse bronnen en Fabrizio Romano is Xavi vrijdagmiddag ontslagen door FC Barcelona. Joan Laporta heeft het nieuws aan de Spaanse hoofdtrainer vertelt. De trainer zou weggaan, bleef toch, maakte een verkeerde opmerking over de financiën van de club en moet toch het veld ruimen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties