Laporta koos een wel heel bijzondere plek uit om Xavi in te lichten over ontslag bij Barcelona

Sportnieuws
zaterdag, 25 mei 2024 om 10:50
xavi
Joan Laporta heeft een bijzondere timing gekozen om Xavi te laten weten dat hij niet langer de trainer is van FC Barcelona. Het Spaanse Marca meldt dat Laporta een paar dagen in het ziekenhuis lag met een longontsteking en dat Xavi de 61-jarige president daar een bezoekje bracht. Ondanks de goede bedoelingen van dit bezoekje, kreeg de clubicoon daar te horen dat hij komend seizoen niet meer aan het roer staat bij Barcelona.
Ondanks zijn gezondheidstoestand was Laporta zondag wel aanwezig in het stadion toen Barcelona thuis won van Rayo Vallecano. Daar feliciteerde hij de trainer nog kort met de overwinning (3-0). Daar bleef het toen bij. 'Hij voelde zich niet lekker en vond het ook niet de juiste dag om het onderwerp aan te snijden', aldus de sportkrant. Een dag later in het ziekenhuis volgde de echte mededeling. 'Als ik uit emotie zou handelen, zou ik willen dat je aanblijft als coach, maar als ik rationeel zou handelen, zou het beter zijn om niet met je door te gaan,' zo zou hij gezegd hebben. Vrijdag kwam vervolgens het officiële statement van de club.

Xavi's positie was lang onzeker bij Barcelona

Het is eigenlijk een passende onthulling in de soap die de voorbije weken plaatsvond rondom de positie van Xavi bij Barça. Eerst kondigde de coach aan zijn contract niet te verlengen, maar na een tijdje kwam hij daarop terug. Dat nieuws was amper ingedaald, waarna hij zich uitliet over de financiële situatie van de club. Dit was volgens zeer sterke geruchten tegen het zere been van voorzitter Laporta. Naar verluidt staat de Duitser Hansi Flick al even klaar om hem op te volgen.
Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen de Grand Prix van Monaco wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties