Gullit uit stevige kritiek op vooruitgeschoven international: 'Waarop is dat gebaseerd?’

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 9:45
frenkie
Het EK staat voor de deur en waar er bij veel andere landen fitte steunpilaren rondlopen, zijn onze steunpilaren nog niet fit. Memphis Depay is afgelopen maandag aangesloten bij de trainingsstage van Oranje, die tot vandaag (woensdag) zal duren. De andere steunpilaar is Frenkie de Jong, maar die is nog niet aangesloten bij de groep. Hem staat tevens een race tegen de klok te wachten om volledig fit te zijn voor de eerste wedstrijd tegen Polen (16 juni).
Ruud Gullit heeft in zijn column voor De Telegraaf vooruit gekeken op het komende EK en is niet positief gestemd. 'Bij samenkomst van het Nederlands elftal voor het Europees kampioenschap in Duitsland volgende maand viel op dat aanvoerder Virgil van Dijk de verwachtingen temperde. Terecht, Van Dijk was gewoon heel realistisch. Dat is zijn rol en dat doet hij goed.' Gullit won het EK in 1988 en stelt dat zij het geluk aan hun zijde hadden door grote sterren in het team te hebben.

Ontbreken van echt sterren 

Het missen van echte sterren bij Oranje kan nog wel eens een probleem worden, denkt de oud-voetballer. 'Het Oranje van Ronald Koeman heeft verdedigers die op het hoogste niveau presteren, maar in de voorhoede lopen jongens die het niet gered hebben, op weg zijn naar de top, kampen met blessures en soms vaker op de bank zitten dan in de basis staan.' Volgens Gullit missen we in het Nederlands elftal een speler als Toni Kroos die de lijnen uitzet en de bal nooit verliest.

De Jong gaat ons niet helpen

Veel Nederlanders schuiven Frenkie de Jong naar voren als de belangrijkste en meest bepalende speler van Oranje, maar in de ogen van Gullit is dat onterecht. 'In ons land wordt dan altijd Frenkie de Jong naar voren geschoven. Het is vervelend om te zeggen, maar waarop is dat gebaseerd? Op het WK in Qatar hebben we hem te weinig gezien. Nu komt hij terug van een blessure, wat het extra lastig maakt.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties