Xabi Alonso verklaart toekomstbeslissing: 'Ik wil de club helpen'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 14:46
xabi alonso
Xabi Alonso heeft in een persconferentie gereageerd op het nieuws dat hij bij zijn huidige club Bayer Leverkusen blijft, wat eerder vandaag naar buiten kwam. De afgelopen maanden was er veel speculatie en waren onder meer Liverpool, Bayern München en Real Madrid geïnteresseerd in de succescoach, maar hij maakt aan alle geruchten een eind.
'Ik heb een goed overleg met Bayer Leverkusen gehad en heb ze geïnformeerd dat ik zal blijven bij de club. Na een boel gesprekken over mijn toekomst heb ik de interlandbreak gebruikt om te reflecteren en mijn uiteindelijke beslissing te maken', zo begint Alonso.
Het was dan ook een weloverwogen beslissing om bij de club te blijven. 'Mijn taak bij Bayer is nog niet voorbij. Ik wil de club helpen en de spelers helpen zich te ontwikkelen. Het bestuur is top, het is allemaal fantastisch hier. Ik ben nog steeds een jonge coach en denk dat dit de beste beslissing voor mijn toekomst is. Ik heb mijn tijd genomen en ik ben er nu zeker van.'

Alonso dankbaar voor de kans

Alonso is namelijk erg dankbaar voor de kans die hem geboden is. 'Ik ben dankbaar naar Bayer en het bestuur toe, naar de spelers, de fans. Ik voel dat dit de beste manier is, om samen verder te gaan. De deadline was deze week, uit respect, en nu is alles duidelijk. Ik heb ook de spelers geïnformeerd.
De 42-jarige Spanjaard wil ten slotte niet ingaan op de geruchten van de voorbije maanden die hem aan voornamelijk Liverpool of Bayern München linkten. 'Ik ga niet in op vragen over Liverpool en Bayern München. Dat zijn grote clubs en ik heb sterke banden met ze, maar ik ben op de plaats waar ik wil zijn. Het is niet het juiste moment om over mijn toekomst bij hen te beslissen, ik wil me bij Bayer Leverkusen ontwikkelen.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties