Bayern zoekt naar nieuwe trainer: 'Had hij een andere achternaam, waren wij wel met hem bezig'

Sportnieuws
donderdag, 21 maart 2024 om 11:38
hoeness
Uli Hoeness, erevoorzitter van Bayern München, heeft bevestigd dat der Rekordmeister interesse heeft getoond in Xabi Alonso. De trainer van Bayer Leverkusen wordt de laatste tijd vaak genoemd als mogelijke nieuwe trainer voor verschillende Europese topclubs. Ook Liverpool, dat na dit seizoen afscheid neemt van Jürgen Klopp, is al veelvuldig genoemd.
Hoeness is de eerste functionaris van Bayern die openlijk verklaart dat Alonso nauwlettend wordt gevolgd. 'Alonso heeft bewezen dat hij een trainer van topklasse kan zijn. Het zal echter een uitdaging worden om hem aan te trekken, gezien ook clubs als Liverpool en Real Madrid interesse tonen.'
Alonso heeft tijdens zijn spelerscarrière voor topclubs als Liverpool, Real Madrid en Bayern gespeeld en wordt vanwege zijn succesvolle seizoen bij Leverkusen in verband gebracht met al deze clubs. Carlo Ancelotti heeft zijn contract bij Real Madrid eind december nog verlengd tot medio 2026, waardoor er voorlopig geen vacature lijkt vrij te komen in Madrid.
Bij Bayern München zal Thomas Tuchel aan het einde van het seizoen vertrekken, terwijl Klopp binnenkort de deur achter zich dichttrekt bij Anfield. Hierdoor lijken Bayern en Liverpool mogelijk te concurreren om de mogelijke komst van Alonso. De Spanjaard heeft echter nog een contract bij Leverkusen tot medio 2026, waardoor zijn huidige club niet zomaar akkoord zal gaan met een vertrek aankomende zomer.

Sebastian Hoennes geen optie

Hoeness maakt ook duidelijk dat Sebastian Hoeness, de neef van Uli en de coach van VfB Stuttgart, niet in aanmerking komt voor de vacante trainerspositie bij Bayern München. Ondanks zijn uitstekende prestaties dit seizoen, waarbij zijn club momenteel op de derde plaats staat in de Bundesliga, ziet Uli Hoeness het feit dat Sebastian dezelfde achternaam draagt als een nadeel.
'Het is niet in zijn voordeel dat hij Hoeness heet', zegt de erevoorzitter van Bayern. 'Als hij een andere naam had gehad en net zo goed presteerde, dan zouden we vermoedelijk veel meer met hem bezig zijn dan nu. Sebastian heeft iets gepresteerd wat ik amper voor mogelijk hield.' De 41-jarige trainer van Stuttgart heeft nog een contract bij die Roten tot medio 2027.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties