Woerts voorziet divastrijd bij Team IKO en waarschuwt Joy Beune: 'Jutta is geen teamspeler'

Sportnieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 16:00
copyright proshots 24259259
Na aanhoudende geruchten over de sportieve toekomst van Jutta Leerdam klonk maandag het beslissende bericht: de schaatskampioene tekent deze week bij Team IKO, waar ze samen gaat rijden met de afgelopen seizoen fors doorontwikkelde Joy Beune. In de nieuwe podcast SportClash geeft Chris Woerts aan dat hij de nodige problemen voorziet bij deze deal. Twee schaatsdiva's in één ploeg, beiden met een groot gevolg op sociale media; dat kan volgens de sportmarketeer onmogelijk goed gaan...
Het nieuws dat Leerdam naar IKO gaat, werd maandagmiddag opgetekend door De Telegraaf, maar op X protesteerden Chris Woerts en zijn podcastpartner Jaap Stalenburg dat zij de primeur hadden; Stalenburg twitterde in de voormiddag dat de voormalige Jumbo-ster 'vandaag maar anders uiterlijk morgen' bij de schaatsformatie zou tekenen, de krant sprak later van 'eind deze week'.

Divastrijd?

Uiteindelijk kwam Woerts in de wekelijkse podcast maar kort op de transfer terug, maar dat deed hij niet zonder de verwachte verhoudingen binnen de ploeg op voorhand op scherp te zetten: de regelmatige VI-gast verwacht namelijk een onvervalste divastrijd tussen de rijdsters. 'Joy is ook fotogeniek en mediageniek (...) Zij is de vedette van IKO, en moet straks de bekendheid en uitstraling van Jutta zien te weerstaan'. Beune heeft ruim 300,000 volgers op Instagram, maar kan niet opboksen tegen de 4,3 miljoen volgers van Leerdam.

'Geen teamspeler'

'Jutta, we weten het allemaal, is geen teamspeler', vervolgt Woerts. De sportmarketeer begrijpt niets van mensen die stellen dat de transfer voordelig is voor IKO, omdat ze nieuwe sponsors kan aantrekken. 'Jutta is een one day-wonder, ze kan alleen winnen op de 1000 meter', klinkt het onverbloemd. 'Voor de rest heeft ze veel te veel dingen aan haar hoofd die niets met schaatsen te maken hebben'. Leerdam vertrok vorige week uit Puerto Rico, waar ze in het huis van haar boksende vriend Jake Paul verbleef. Op een nieuwe reeks Instagramfoto's-en video's blikt ze op deze periode terug.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties