Ploegloze Leerdam pakt koffers en lijkt toch weer in Nederland aan het trainen te slaan

Sportnieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 17:06
jutta leerdam
Het lijkt erop dat Jutta Leerdam zich na een groots uitgemeten vertreksoap alsnog in Nederland op het nieuwe schaatsseizoen gaat voorbereiden. Op donderdag plaatste de voormalige Jumbo-rijdster op Instagram een storyfoto van een open koffer, dat hint naar het einde van haar verblijf in Puerto Rico. Leerdam verbleef daar de voorbije weken bij haar vriend Jake Paul, die haar volgens eerdere sociale updates wat troost bood nadat ze zich door haar werkgever in de steek gelaten voelde.
In eerste instantie had de bekendste schaatsster van Nederland zich twee weken terug al moeten melden op een trainingskamp van haar team, maar het liep geheel anders. Leerdam verteerde de berichtgeving over haar Jumbo-exit op het Latijns-Amerikaanse eiland, en volgens sportmarketeer Chris Woerts was er een grote kans dat ze daar voorlopig ook zou blijven.

Puerto Rico, vaarwel

Inmiddels blijkt het toch anders te lopen: de actuele Storyfoto van de schaatsdiva verraadt een vertrek uit Puerto Rico, waarbij het voor de hand ligt dat Leerdam toch weer terugkeert naar Nederland. Schaatsbaan Thialf liet onlangs al weten dat de 1000 meter-specialiste ook zonder ploeg welkom is in Heerenveen.
Het zinnetje 'the guilt', direct onder de foto, impliceert dat Leerdam zich schuldig voelt richting haar vriend, maar zich toch gedwongen heeft gevoeld om weg te gaan.

Eigen ploeg?

Toch is het de vraag hoe het verder moet als Leerdam de komende periode inderdaad op eigen houtje opereert. Liggen er redelijke kansen voor het oprichten van een eigen ploeg, of zal de veelbesproken schaatsster zich vroeg of laat toch tot Team IKO of een andere kandidaat moeten wenden? NOS-schaatsanalist Mark Tuitert riep recentelijk al in herinnering dat Leerdam eerder met het bijltje van een eigen ploeg heeft gehakt. 'Misschien is ze er wel van overtuigd dat ze het zelf kan doen. Maar dan moet ze heel veel zelf regelen en daardoor is het uiteindelijk ook stukgelopen bij haar eigen ploeg Worldstream.'
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties