Woedende PSV-supporters organiseren massale protestactie na uitgelekt 'spuuglelijk' shirt

Sportnieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 20:52
copyright proshots 23969963
PSV heeft het officiële thuis- en uitshirt gepresenteerd voor het seizoen 2024/2025. Het uitshirt lekte enige tijd geleden al uit via X, wat een stortvloed aan voornamelijk negatieve reacties opleverde. Nu het shirt officieel is, laten de fans van de Eindhovenaren het er niet bij zitten en ze hebben een heuse protestactie aangekondigd.
'Puma en PSV lanceren met trots het nieuwe uittenue voor het seizoen 2024-2025. Het donkere shirt met opvallende felle kleuren is een verwijzing naar het testbeeld van Philips. Onze founding father die onlosmakelijk verbonden is met de opkomst van voetbal op TV. Het uittenue voor 2024-2025 is gebaseerd op het testbeeld, dat een iconische status in de TV-geschiedenis verwierf. Tegelijkertijd kijken Puma en PSV met het design naar de toekomst en naar de nieuwe generatie. De innoveerders van de toekomst', zo valt te lezen op de clubwebsite van PSV.
PSV gaat aankomende zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard alvast aantreden in het nieuwe shirt. De supportersvereniging van de kersverse landskampioen gaat tijdens die wedstrijd massaal protesteren tegen het nieuwe shirt, zo laat Rik Elfrink weten via X. Voornamelijk over het logo is ophef ontstaan, omdat het een andere kleur dan normaal heeft. 'Niet groen, niet paars, maar rood en wit! Neem daarom je retro PSV-shirt mee naar Sittard en hou het omhoog bij opkomst', zo luidt de tekst dan ook op een pamflet dat de clubwatcher deelt in zijn bericht.

Eerdere reacties op het uitgelekte shirt

PSV-fan Sven Prins vond het gelekte uitshirt 'verreweg het lelijkste uitshirt dat PSV ooit uitgebracht heeft', terwijl iemand anders het volgende zei: 'Maar dit is toch om te huilen Rik? De bloemetjesjurk en dito onderbroek van mijn schoonmoeder zijn nog mooier.' Ook vergelijkingen met een carnavalsshirt, gekleurde Engelse drop van Venco en de vlag van de LHBTI+-beweging werden uit de kast gehaald.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties