PSV neemt keihard besluit over geblesseerde sterspeler

Sportnieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 12:00
copyright proshots 25153164
Na een zeer succesvol seizoen voor PSV komt nu de tijd om knopen door te hakken over inkomende en uitgaande transfers. De Eindhovenaren beschikken onder meer over verschillende huurlingen, waaronder Sergiño Dest. PSV lijkt een beslissing te hebben genomen over hun plannen met de Amerikaan: Voetbal International en het Eindhovens Dagblad melden namelijk dat de club de afkoopsom in het contract van Dest niet gaat betalen.
Dest beleefde een geweldig seizoen bij PSV en werd gezien als één van de grote uitblinkers. Een van de gevolgen was dat er al enige tijd werd gespeculeerd over de toekomst van de (omgetoverde) linksback. PSV wilde de optie in het huurcontract met FC Barcelona graag lichten; voor elf miljoen euro zouden de Eindhovenaren de smaakmaker definitief over kunnen nemen. Toch lijkt dat idee nu van de baan te zijn, meldt het ED. Het financiële risico wordt door de landskampioen te groot geacht.

Blessure is geen probleem 

'Aan de opstelling van PSV veranderde in eerste instantie niets toen onlangs bekend werd dat Dest zijn voorste kruisband had afgescheurd', schrijft VI. Onlangs werd duidelijk dat de dynamische verdediger de rest van dit kalenderjaar niet meer in actie zou komen, en dat hij na zijn noodzakelijke operatie in de VS in Barcelona gaat revalideren. Toch leek dat in eerste instantie geen probleem te vormen voor Marcel Brands, die onlangs nog zei dat hij Dest graag definitief over zou willen nemen van de Spaanse grootmacht.

Wat brengt de toekomst? 

Per 1 juli keert Dest weer terug bij Barcelona, waar zijn contract medio 2025 afloopt. Daarna zou hij alsnog de overstap naar Eindhoven kunnen maken, en dat bespaart PSV een hoop centen. Op dit moment is Dest in zijn thuisland Amerika waar hij geopereerd wordt aan zijn knie.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties